Ana SayfaPara PiyasaBorsa ralli için güç topluyor---

Borsa ralli için güç topluyor

1 / 4
Borsa ralli için güç topluyor
14 Ocak 2018 - 09:12 www.finansgundem.com

Altının onsu bir ayda yüzde 7 değer kazanıp dört ayın en yüksek seviyesine çıktı. Güvenli liman arayan yatırımcılar dolardaki değer kayıplarında altına yöneliyor. Enflasyondan korunmak isteyen de altın alıyor.

Sarı metal altın yeniden ilgi görmeye başladı. Geçtiğimiz sene son beş yılın en iyi performansını sergileyen altının ons fiyatı, enflasyon kaygıları ile yeniden yükselişe geçti. 

Öte yandan euro, Almanya’da koalisyon hükümeti kurulmasına bir adım daha yaklaşılmasıyla 4.57 TL ile üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Altının fiyat seyrine bakıldığında ise Templeton Emerging Markets Group İcra Başkanı Mark Mobius’un geçtiğimiz ekim ayında dile getirdiği öngörülerin gerçekleşme ihtimalinin düşük olmadığını gösteriyor. Mobius, Fed’in faiz artırımında yavaşlaması ve bu durumun doları baskı altına almasıyla altının 2018 sonuna kadar yüzde 15 yükseleceği yönündeki öngörülerini paylaşmıştı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster