Ana SayfaPara Piyasaİşte BİST'in en çok değer kaybeden endeksleri---

İşte BİST'in en çok değer kaybeden endeksleri

1 / 5
İşte BİST'in en çok değer kaybeden endeksleri
27 Mayıs 2018 - 07:58 www.finansgundem.com

Diken üzerinde olan piyasalarda tansiyon hayli yüksek. Merkez Bankası’nın faizi 300 baz puan artırmasına rağmen dolar istenen seviyelere gerilemedi ve yükseliş eğilimine yönelik sinyaller üretmeye devam ediyor. Merkez’İn faiz hamlesinin geç kalınmış ve kur artışını frenlemek için geride kalınmış bir adım olarak gören piyasalar, daha etkili adımların gelmesini bekliyor. Yüksek cari açık ve enflasyonla mücadele konusunda atılacak adımları beklemek gerekiyor. Ancak kaygı bu adımların atılmasında da gecikilebileceği yönünde.

Goldman Sachs, faiz artışının sadece 25 Nisan’daki toplantıdan bu yana TL’de yaşanan değer kaybının ardından gerçekleşecek ek enflasyonu telafi ettiğinin altını çiziyor. Kurum, bu noktada faizlerdeki artışın devamının gelebileceği yönünde sinyaller verirken TCMB’nin istikrarı sağlamaya istekli olduğunu göstermesi için 7 Haziran toplantısında daha fazla faiz artışını beklediğini dile getirdi.

UniCredit ise faizdeki artışın geçici bir toparlanma yaratacağını belirtirken Wells Fargo, Merkez Bankası’ndan enflasyonu aşağı çekmeye yönelik daha somut ve sürdürülebilir sinyaller gelmedikçe TL’nin baskı altında kalmaya devam etmesinin muhtemel olduğunu belirtti. Kurda yaşanan sert artışla birlikte Merkez’in faiz argümanını devreye almasıyla birlikte Dolar/TL kuru 4.54 seviyesine geriledi. Bununla birlikte düşüş sınırlı kaldı ve yeniden yükselişe geçti. Çıkışla tekrar 4.70 seviyesinin üzerine çıkarken dolar kurunun 4.70 seviyesinin üzerindeki hareketlerinde hedef fiyat 5.25 TL’yi işaret edecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ27 Mayıs 2018 10:48

    ESKOM PATRONU 8 AYDIR SATIŞ YAPMAKTA KÜÇÜK YATIRIMCI RESMEN PATRON TARAFINDAN SOYULDU YETKİLİLERİMİZ UYANSADA BU SATIŞDAKİ AMAÇ NEYMİŞ BİZDE ÖGRENSEK İYİ OLACAK.ÇİFTLİK BANK PATRONU GİBİ KAÇARSA KÜÇÜK YATIRIMCININ DURUMU NE OLACAK.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster