Ana SayfaBankacılıkBankaların rekabeti dijitale taşındı---

Bankaların rekabeti dijitale taşındı

7 / 7
Bankaların rekabeti dijitale taşındı
04 Eylül 2017 - 15:08 www.finansgundem.com

'Yapı Kredi Mobil bankanın uzaktan kumandası'

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, mobil ve internet şubesinden banka müşterilerinin, 500'ün üzerinde bankacılık işlemini kolaylıkla gerçekleştirebildiğini belirtti. 

Müşterilerin bugün şubeden sunulan hemen hemen tüm işlemleri Yapı Kredi dijital kanallarından tamamlayabilir hale geldiğini ifade eden Doğan, müşterilerin şubeye gitmeden mobil şubeden ve internet şubesinden anında ihtiyaç kredisi kullanabildiğini ve onaylanan kredilerini tatil günleri de dahil olmak üzere hesaplarına anında aktarabildiğini söyledi. 

Doğan, dijital kanallardan sunulan hizmetleri genişlemesiyle nakit dışı işlemlerde dijital bankacılık kanallarının kullanım oranının haziran sonu itibarıyla yüzde 94'e yükseldiğini bildirdi. 

Yapı Kredi Mobil'i bankanın uzaktan kumandası haline getirdiklerini aktaran Doğan, "Avrupa'da bir ilk olarak sunduğumuz Göz-ID ile Yapı Kredi Mobil'e girişte müşterilerimizi gözünden tanıyor, MobilNakit ile ATM'ye dokunmadan anında para çekme, çağrı merkezine direkt bağlanma gibi özelliklerimizle müşterilerimize işlemlerini şubesiz ve şifresiz olarak gerçekleştirme imkanı sunuyoruz. Bankacı Klavye ile akıllı telefonlardaki mesajlaşma uygulamaları ekranından hiçbir farklı ekrana ve uygulamaya girmeden hızlı para transferi yapılabilmesini sağladık. Müşterilerimiz Siri ve iMessage üzerinden ister sesle ister mesajla hızlı ve kolay bir şekilde para gönderebiliyor." diye konuştu. 

'Yeni teknolojiler bankacılık sektörüne daha fazla entegre olacak' 

Yakup Doğan, dijitalleşmenin, operasyonel maliyetlerde ve zamansal olarak büyük tasarruf sağladığına dikkati çekerek, dijital bankacılığın şube, çağrı merkezi ve ATM kanallarından çok daha düşük bir maliyetle hizmet verdiğini söyledi. 

Dijital bankacılığın şube ile karşılaştırıldığında yüzde 97 daha ucuz olduğunu vurgulayan Doğan, bunun da müşterilere düşük işlem ücreti, avantajlı faiz oranı ve daha az masraf olarak yansıdığını ifade etti. 

Doğan "Önümüzdeki dönemde de yapay zeka, giyilebilir teknolojiler, biyometri, nesnelerin interneti gibi geleceği inşa edecek yeni teknolojilerin bankacılık sektörüne daha fazla entegre olacağı bir gelecek bizleri bekliyor." dedi. 

Mobil cüzdanların kullanımının her geçen yıl arttığını ve bu platformun alışveriş süreçlerinde kullanıcılara büyük kolaylık sağladığını dile getiren Doğan, Yapı Kredi Cüzdan uygulaması ile müşterilerine Türkiye'nin en büyük kredi kart platformu World'ün bonkördünyasını yaşattıklarını, geniş bir yelpazede sundukları bu fırsatlarla fark yarattıklarını anlattı. 

Genel Müdürü Yardımcısı Doğan, Yapı Kredi Cüzdan'ın, Türkiye'de mobil ödeme işlemlerinin en çok gerçekleştirildiği uygulama olmayı başardığını belirterek, "BKM verilerine göre 2017 yılının ilk yarısında Türkiye'de bankaların sunduğu uygulamalar aracılığıyla yapılan her 100 TL'lik mobil ödeme işleminin 80 TL'si Yapı Kredi Cüzdan üzerinden yapıldı." ifadesi kullandı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster