Ana SayfaBankacılıkBankaların rekabeti dijitale taşındı---

Bankaların rekabeti dijitale taşındı

3 / 7
Bankaların rekabeti dijitale taşındı
04 Eylül 2017 - 15:08 www.finansgundem.com

'Dijital kanallardan yılda 450 milyona yakın işlem yapılıyor'

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer ise dijital bankacılık alanında öncü ürünlerden Mobil İşlem Asistanı (MİA) sayesinde, Garanti Bankası müşterilerinin, bankacılık işlemlerini Garanti Cep'te sesli komutla gerçekleştirebildiğini söyledi. 

155 farklı amaç ve 65 farklı konseptle bankacılık işlemlerinin gerçekleştirilebildiği MİA'nin bugüne kadar 6,5 milyonun üzerinde soruya cevap verdiğini belirten Başer, "Garanti Bankası, biyometri konusunda da sektörde öncü çalışmalar yaptı. Geçtiğimiz şubat ayında Göz Tanıma teknolojisini hizmete sundu. Bu teknoloji sayesinde Garanti Cep, müşterilerini gözünden tanıyor, parola girmeden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde giriş yapmalarını sağlıyor." dedi. 

Başer, Göz Tanıma ile giriş özelliği, hizmete sunulduğu ilk 4 ay içinde, 4 milyon defa kullanıldığını dile getirdi. 

Müşterilerinin finansal hizmetlere diledikleri an, diledikleri yerden kolayca ulaşmasını sağlamak için, klavye kullanılan her platformdan para transferi yapabilme imkanını sunan Garanti Cep Klavyesini lanse ettiklerini anımsatan Başer, şunları kaydetti: 

"Garanti Cep Klavyesi, Android işletim sistemli akıllı telefon kullanan tüm Garanti Bankası müşterileri, mesajlaşma, sosyal medya ve klavye kullandıkları herhangi bir uygulama içerisindeyken, diğer bir cep telefonuna para gönderme işlemini kolayca gerçekleştirebiliyor. Garanti Bankası bot teknolojilerinin Türkiye'deki öncüsü oldu. Öncelikle messenger üzerinden krediler için hayata geçirdikleri GarantiBot hizmetini geliştirilerek kredi kartı başvurusu yapılabilen; piyasa bilgileri, ATM ve şube lokasyonları sorulabilen bir bota dönüştürdüler." 

Didem Dinçer Başer, Garanti Bankası'nın robotik alanında da sektörde öncü ve örnek çalışmaları olduğunu anlattı. 

Garanti Bankası'nın dijital bankacılık sektörünün takip edilen oyuncusu olduğuna işaret eden Başer, "Temmuz ayı itibarıyla 5,4 milyon müşterisi dijital bankacılığı, bunların 4,4 milyonu aşkın kısmı ise Garanti Cep'i aktif bir şekilde kullanıyor. Garanti müşterileri daha fazla oranda dijital kanallardan çözüm alıyor. Dijital kanallardan yılda 450 milyona yakın işlem yapılıyor. Krediler ve kasko başvurularının yüzde 50'den fazlası dijital kanallardan alınıyor. Nakit hariç işlemlerin yüzde 92'si dijital kanallardan gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster