Ana SayfaPara PiyasaBİST'te satış baskısı devam edecek mi?---

BİST'te satış baskısı devam edecek mi?

2 / 4
BİST'te satış baskısı devam edecek mi?
12 Kasım 2017 - 07:48 www.finansgundem.com

KIRILGAN 5’Lİ İÇİNDE

Diğer yandan yabancı bakışını göstermesi açısından Türkiye’nin CDS oranları (risk primi) yükselişini ve piyasalar üzerindeki baskısını sürdürüyor. Geçen haftanın dikkat çeken bir diğer gelişmesi uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından S&P’nin Türkiye’yi yeni kırılgan 5’li içerisinde Pakistan, Arjantin, Katar ve Mısır ile birlikte göstermesi oldu. Objektifliği oldukça tartışmalı bir değerlendirmeyi çok ciddiye alıp onun üzerinden karamsar yorumlar yapmak doğru değil. Bununla birlikte finans ve ekonomi çevrelerinin okuduğu bu değerlendirmeleri tamamen yok saymak da aynı ölçüde yanlış olacak. 2017/09 dönem bilançoları borsadaki satıcılı süreç nedeniyle çok da fiyatlamadı, hisse bazlı hareketlilik zayıf kaldı. Borsa yukarı yönlü hareketlendiğinde iyi bilançonun iyi prim olarak geri dönmesi muhtemel bir gelişme olacaktır. Özetlersek geçen haftayı sıkıntılı geçiren piyasalarda önümüzdeki hafta için de farklı bir süreç beklemek için çok geçerli nedenler görülmüyor. Bu durum borsada destek noktalarında tepki alımları, döviz ve faizde düzeltme hareketine bağlı geri çekilmeler için engel değil. Ancak yatırım araçlarında mevcut trendlerin korunması olasılığı yüksek görülüyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ferat13 Kasım 2017 11:43

    emlak konutta satış coşkusu devam eder

  • KILIÇ12 Kasım 2017 11:16

    ÜÇ GÜNLÜK SATIŞLAR SERT OLDU BU SEBEPLE ALIŞ GELECEGİNİ TAHMİN EDİYORUM AYRICA ABD KRİZİ BÜYÜTÜLMÜŞ OLSADA KISA SÜREDE AŞILACAGINI DÜŞÜNÜYORUM .

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster