Ana SayfaPara PiyasaFed'in faiz ötelemesi hisselere yaradı---

Fed'in faiz ötelemesi hisselere yaradı

1 / 6
Fed'in faiz ötelemesi hisselere yaradı
24 Nisan 2016 - 08:11 www.finansgundem.com

Fed’in faiz artışını ötelemesi ve küresel piyasalarda artan risk iştahı en fazla hisse senetleri piyasasına yaradı. Hisse senetleri yaklaşık dört ayda yüzde 20 değer kazandı. Yükseliş dalgasının öncüleri ise güçlü hisseler oldu. Milliyet'ten Zeynep Aktaş'ın haberine göre, yeni zirve yapan endeks hisseleri, borsada çıkışın da lideri konumunda. Ancak hedef direnç seviyelerine gelindiği bu ortamda, kârını realize etmek isteyenler kademeli satış yapıyor. 

Şimdilerde ise bilanço beklentilerine bağlı seçici hisse hareketleri öne çıkıyor. İlk çeyrek bilançosunu açıklayan Türk Telekom oldu. Firmanın kârı yüzde 1.425 artışla 407,7 milyon TL’ye çıktı. Bununla birlikte ilk çeyrek kârı, piyasa beklentisinin  yüzde 20 gerisinde kaldı. Analist raporlarında “Endeksin Altında Getiri” beklentisi öne çıkmaya başladı. Bilanço açıklayan şirket sayısı artacak. Firmaların solo bilançoları 2 Mayıs, konsolide bilançoları ise 10 Mayıs tarihine kadar açıklanacak. Bankalar ise konsolide olmayan bilançolarını 10 Mayıs, konsolide bilançolarını  20 Mayıs’a kadar açıklayacak.
İlk çeyrekte ana beklenti banka dışı şirketlere çevrilmiş durumda. Sanayi ve hizmet firmalarının gelirlerinde artış beklenmesine rağmen kur hareketlerine ve faaliyet dışı gelirlerdeki artışın azalmasına bağlı olarak kârlılıklarında düşüş öngörüsü öne çıkmakta. Bununla birlikte sanayi firmaları arasında seçici davranılarak kârını da yüksek tutabilen firmaların prim potansiyeli artıyor. Diğer taraftan bankalara yönelik beklentinin de yıllık bazda kârlılıkta yüzde 15 artış yaşanması yönünde. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali24 Nisan 2016 20:09

    90 bin rahat aşilir mayis sonuna kadar sonra iniş çikişlar devam eder kar satişlariyla beraber

  • MEMSA zede24 Nisan 2016 14:25

    MEMSA yarın TAVAN açar

  • borsalar zirvelerde ise!!24 Nisan 2016 13:16

    fed bu yaz arttırabilir yani öteledi diye hisse misse alınmaz çünkü ötelemeler bitmekte artık alanlar da 22.000'lerde değil 85.000'lerde alacaksa artık hammal olmayı seçerler demek olabilir.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster