Ana SayfaPara PiyasaDolar 6 liraya yaklaşır mı? BİST'te ne bekleniyor?---

Dolar 6 liraya yaklaşır mı? BİST'te ne bekleniyor?

1 / 5
Dolar 6 liraya yaklaşır mı? BİST'te ne bekleniyor?
09 Aralık 2018 - 08:54 www.finansgundem.com

Pazartesi gününden itibaren Türkiye, ekonomik veriler açısından yoğun bir döneme girecek. Pazartesi günü 3. çeyrek ekonomik büyüme oranları, salı ödemeler dengesi, perşembe günü faiz kararı belli olacak. Cuma günü ise Fitch, Türkiye’nin kredi notunu değerlendirecek. Piyasalar da buralardan çıkacak sonuçlara göre yön bulacak.

Piyasalarda mevcut trendler korunuyor. Borsada destek ve direnç seviyeleri arasında gidip gelen bir bant hareketi, döviz kurlarında güç kazanamayan yükseliş denemeleri ve gösterge faiz oranlarında düşüşün yerini yatay harekete bıraktığı bir görünüm hakim. Önümüzdeki hafta yoğun olarak Türkiye’nin önemli ekonomik verileri açıklanacak. Pazartesi 3. çeyrek ekonomik büyüme (GSYH), salı, ödemeler dengesi-cari denge, perşembe Merkez Bankası toplantısı ve faiz kararı açıklanacak. Cuma günü ise Fitch’in, Türkiye’nin kredi notu değerlendirmesi var. Piyasa beklentileri, 3.çeyrek büyümesinin yüzde 1.5-2.0 seviyelerine gerilmesi, cari dengede art arda üçüncü ayda da artış göstererek 2.5 milyar dolar civarı fazla, Merkez Bankası’ndan faiz değişikliği beklenmezken Fitch’in Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü koruması yönünde. Beklentilerden sapma halinde daha dalgalı bir piyasa görmek mümkün.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahallenin Delisi09 Aralık 2018 23:22

    ABD Borsaları Perşembe günü %2'nin üstünde değer yitirdi kapanışa doğru toparlanarak hafif eksi kapattı Cuma günü Bist kapanışında hafif artı olan ABD Borsaları kapanışa doğru %2 eksi kapattı S&P endeksi 2.637,38 ile Ayı Piyasası girdim/gireceğim tehlike çanlarını çalıyor. FED faiz artışı, Brexit oylaması, MB Tolantısı daha sayayım mı? Bu tabloda o desteklerin hiçbiri çalışmaz en güzeli nakitte bekleyerek dibi görmek mevcut durumda karlı, primsiz hisseler var ancak endeksin yoğun satışa girmesi halinde çok daha güzel fırsatlar çıkacaktır. Parası olan için yatırım tavsiyesidir acele etme FED Faiz kararını ABD Borsalarındaki durumu izle panik satışları ile orta vadede ihtiyaç olmayan para ile karlı, nakit pozisyonu güçlü hisselerde kademeli alıma geç...Bu haftaki tahminim piston aşağı...

  • KILIÇ09 Aralık 2018 15:59

    HER VATANDAŞ EV ALMAK ZORUNDA NÜFUS HIZLA ARTIYOR AYRICA YURT DIŞINDAN ÇOK FAZLA EV ALMAYA ÇALIŞAN VAR GYO LAR ÇOK ÇOK UCUZ KALDI GYO,LARDA HAREKET ZAMANI GELMİŞDİR BORSADAKİ GYOLAR KAÇIRILMAZ FIRSAT GÖRÜYORUM.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster