Ana SayfaTeknolojiTeknolojik yenilikler büyük ve başarılı şirketleri tehdit ediyor---

Teknolojik yenilikler büyük ve başarılı şirketleri tehdit ediyor

5 / 32
Teknolojik yenilikler büyük ve başarılı şirketleri tehdit ediyor
02 Ağustos 2017 - 13:34 www.finansgundem.com

Albaraka Genel Müdürü Melikşah Utku, özellikle Avrupa'da "fintech" alanındaki gelişmelerin nasıl bir rekabet alanı yarattığını şu sözlerle anlatıyor:

"Avrupa'da PSD2 regülasyonunun yürürlüğe girmesiyle API (Application Programming Interface - Uygulama Programlama Arayüzü) bankacılığının önü açıldı. Finansal altyapı ve hizmet sağlayıcıları, sundukları bu hizmetin altyapısını API'ler aracılığıyla 3'üncü parti şirketlere açmak zorunluluğunda kalacak. Eğer müşteriler isterse müşterilerimizin verilerini de bu finansal girişimlerle paylaşmak durumunda kalacağız. Ödemeler, mobil bankacılık, online para transferi, varlık yönetimi, sigortacılık, sermaye piyasaları, crovvdfunding ve blockchain gibi farklı alanlarda yıkıcı inovasyonlarla pazara giren finansal teknoloji girişimleriyle rekabet etmek çok zorlaşacak."

Utku, bu yeni finansal dünyaya hazır olmak için ekosistemde yer alan fintech girişimleriyle farklı iş birlikleri geliştirmeyi hedeflediklerini söylüyor. Bu amaçla yaptıkları çalışmaları ise şöyle özetliyor: "Albaraka Garaj Startup Hızlandırma Merkezi'mizi açıyoruz. Yenilikçi, teknoloji tabanlı ve ölçeklenebilir girişimleri destekleyeceğiz. Ayrıca Fintek Teknoloji Transferi Programı'm başlattık. Bu programla değişimlere karşı hızlı pozisyon alma yetilerimizi geliştiriyor ve yeni iş birlikleriyle fintech start up'larını destekliyoruz."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster