Ana SayfaTeknolojiTeknolojik yenilikler büyük ve başarılı şirketleri tehdit ediyor---

Teknolojik yenilikler büyük ve başarılı şirketleri tehdit ediyor

10 / 32
Teknolojik yenilikler büyük ve başarılı şirketleri tehdit ediyor
02 Ağustos 2017 - 13:34 www.finansgundem.com

TURİZME ONLINE TEHDİDİ

Airbnb ve Uber gibi şirketlerin ortaya çıkışı nedeniyle yıkıcı değişimi en sert yaşayan sektörlerden biri de turizm. Setur Genel Müdürü Ahmet Sönmez, kendilerini tedirgin eden yeni gelişmeleri şöyle anlatıyor:

"Online rezervasyon sistemlerinin tüm dünya genelinde kabul görmesi, acentecilik gibi aracı görevleri üstlenen firmalara ciddi tehdit unsuru oluşturmaya başladı. Orta vadede ise hızla gelişen teknolojilerle (video konferans vb.) özellikle iş seyahatleri pazarının büyümesinin yavaşlayacağını söylemek mümkün."

Sönmez, "Bu tehditlere karşı ne gibi hazırlıklar yapıyorsunuz" sorusuna ise şöyle yanıt veriyor:

"Online rezervasyona yönelik önemli yatırımlar yapıyoruz. Buna paralel olarak vizyonumuzu katma değerli servisler ve seyahat danışmanlığı üzerine kurduğumuz için bu yaklaşımları misafirlerimizle buluşturacak platformlar oluşturuyoruz. Sadece aracılıktan sıyrılıp değer zincirin farklı noktalarında da hizmet vermeyi hedefliyoruz. Ayrıca yakın zamanda hayata geçireceğimiz yeni web sitemizle online tarafta müşterilerimizin beklentilerine daha hızlı cevap vermeyi hedefliyoruz."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster