Ana SayfaRöportajlarFerit Şahenk ‘yeniden vadelendirme’yi anlattı---

Ferit Şahenk ‘yeniden vadelendirme’yi anlattı

3 / 10
Ferit Şahenk ‘yeniden vadelendirme’yi anlattı
01 Eylül 2018 - 17:15 www.finansgundem.com

CHİEF TALENT OFFİCER ADINI KULLANACAĞIZ

-Son konuştuğumuzdan farklı bir grubu yönetiyorsunuz. Yönetim anlayışınızda nasıl bir farklılık var?

-Artık şöyle bir gerçek var dünyada: 2l’inci yüzyılın şirketleri cephede yönetiliyor. Yani bugün siz oturup restoranları, otelleri bir merkezden yönetemezsiniz. Eskiden bir holding merkezi vardı, büyüklerimiz babalar orada otururdu. Her şey oradan gider, gelirdi. Şimdi farklı bir yapı var.

Biz de bu yapıya adapte oluyoruz. Bizim grupta, sadece coğrafyaya göre değil, işin özüne göre de yapılanma mevcut. Bu noktada yabancı istihdamı zorunlu hale geldi. Mesela eskiden biz personelci derdik, sonra insan kaynakları oldu. Kurumsallaşma adına “yetenek yönetimi” dediğimiz konu çok önemli. Bu noktada da yeni bir anlayışla birkaç ay sonra grupta insan kaynakları bölümünün adını değiştireceğim.

-Yeni dönemde ne olacak?

-Chief Talent Officer adını kullanacağız. Yeni dönemde çalışanın erkek, kadın, Türkiye’den ya da yabancı olması hiç önemli değil. Artık kim en büyük katkıyı yapacaksa onunla devam etmek gerekiyor. İşin güzel tarafı artık Türkiye expat’lar için cazip bir memleket olmaya başladı. Bugün Dubai’ye giden bir yöneticiyi buraya rahatlıkla getirebilirsiniz. Bir İngiliz rahatlıkla Türkiye’de çalışabilir.

-Yönetim organizasyon yapısını da değiştiriyor musunuz?

-Yönetimin, işlerin özelliğine göre değişmesi gerekiyor. Daha akıcı, daha rahat karar alabilecek yapıya yöneliyoruz. Ben merkezden uzaklaşmaya, insanların yetkilendirilmiş olmasına inanmaya başladım. Mesela bu otelin patronu, bu otelin genel müdürüdür. Onun holdingde, turizm grubunda rapor ettiği insanlar olmamalı. Onların yardımcı birimler, destek bölümler olması lazım. Bir defa burayı bilmiyorlar ki? Bu otel uzaktan nasıl yönetilebilir?

-Bu hızlı tempo içinde genel müdürlere ne kadar vakit ayırabiliyorsunuz?

-Liderlerle olabildiğince bir araya gelmeye çalışıyorum. Mesela bayramı birkaç farklı otelimizde geçireceğim, onlarla birlikte olup dinleyeceğim. İlgili bölümlerdeki arkadaşlar her türlü raporlamayı yapıyor zaten.

Benim işim hesap sormak değil. Benim işim insanlara vizyonumuzu aktarmak, aynı noktada durduğumuzdan emin olmak. Grupla ilgili eksik bilgileri varsa onları tazeleyebilmek. Arkalarında her zaman adaletli bir liderlerinin olduğunu hissettirmek... Desteğimi, ihtiyaç halinde bana ulaşabileceklerini göstermek istiyorum. Kendilerini güvenli bir yerde hissetmelerini sağlamaya çalışıyorum.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd02 Eylül 2018 08:50

    arkadaşlar sakin dinleyelim bakalım görelim

  • ali nsut01 Eylül 2018 22:08

    Paraları nasil, nerye istifledin

  • rene01 Eylül 2018 22:08

    açgözlülükten başka bişey değil.onu satın bunu satın al.ne oldu ödemeye gelince tırtladı.şimdi malvarlığını bankalara ipotek ettirdi.e kardeşim çıkar elinden bir iki markanı rahatla. o da yok.açgözlülüğün sonu borç sonrası batak.

  • bbva01 Eylül 2018 21:49

    italyanlar degil de ispanyollar baya pismanlardir heralde :)

  • sakami01 Eylül 2018 21:48

    bankalardan faizde iskonto talep etmemismis.. saka yapiyorsun heralde, isteyebilecek bir durumun oldugunu mu saniyorsun, teknik iflastasin donuna kadar teminat verdin bir de faiz pazarligi yapacak gucun mu var da istemedin.. yeniden vadelendirmeymis.. yahu milleti keriz saniyorsunuz heralde, itiraf etmek bu kadar zor mu.. koca garanti bankasini sattin car cur ettin yoneticilerin de finansmani bile beceremediler ve batistan bankalar seni kurtarmaya calisiyorlar paralarini almak icin, bunun adi bu.. kurumsal olacaksan seni bu duruma surukleyen profesyonelleri kovman lazim bir kere ceo cfo basta olmak uzere

  • yanlış...01 Eylül 2018 21:00

    çok yanlışş sayın şahenk.. dünyada hiçbir holding, kurulsal yapı restorant işletmeciliğini verimli yapamaz. kim kaç tabak servi yaptı. kim müşterisine gülümsedi. ne kadar gizli bahşiş aldı KONTROL EDEMEZSİNNNNN.. Rahmetli babanın mirasını ÇAR ÇUR ETTİN. BU TÜR GEYİK DEMEÇLER BOŞ. OTELLER DEĞER KAYBETMEDEN SATIP NAKTE GEÇ DE BORÇLARINI KAPAT. AH ALMA.

  • Bir zamanlar kartaldı01 Eylül 2018 20:25

    Vah garibim, dün Halk Bankası ve Ing Bank tan dolar alamadı anlaşılan.

  • ..................01 Eylül 2018 19:03

    YILLAR ÖNCE DOĞUŞ GRUBUNDA ÇALIŞMAK İÇİN MASLAKDAKİ BINAYA GİTMİŞTİM,,İŞ BAŞVURUM KABUL OLSAYDI ŞİMDİKİ HAYATLARIM VE YAŞANTIMDA DEĞİŞİKLİK OLURMUYDU ACABA,,,,

  • gerçek01 Eylül 2018 18:12

    demekki şirketin kurumsallığı hikaye imiş.şov ve reklam

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster