Ana SayfaBankacılıkBanka raporu 2017---

Banka raporu 2017

1 / 22
Banka raporu 2017
06 Temmuz 2017 - 13:07 www.finansgundem.com

250 milyar lira limitiyle devreye giren Kredi Garanti Fonu teşviği, bankaların karlılık ve kredi hacimlerinde uzun zamandır özledikleri büyüme rakamlarına ulaşmasına yardımcı oldu. KGF rüzgarı yavaşlarken sektör şimdi de yatırım ve proje finansmanı kredilerinde teşvik beklentisinde.

Türk bankacılık sektörü belki de 2004'te başlayan ve 2008'e kadar devam eden, aktif büyüklüğün, özkaynak karlılığının, kredi hacminin ve net karlılığın müthiş büyüme hızları yakaladığı 'neşeli yıllar’dan sonra en hızlı büyüme rakamlarını yakaladığı bir yarıyıl geçirdi. Öyle ki yılın ilk çeyreğinde açıklanan kar ve kredi büyümesi rakamları hiçbir analist tarafından tahmin edilemediği gibi belki de bankaların üst yönetimleri de bu kadar hızlı büyüme yakalanacağını akıllarına getirmemişti.

Her şey şubat ayında, KOSGEB'den 50 bin lira limitli faizsiz kredi verilmesi ve Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) kredi kullandırma limitinin 250 milyar liraya çıkartılmasıyla başladı. Önce filmi biraz geri sarmak ve bu kredi teşviklerinin hangi şartlarda devreye girdiğini incelemek gerekiyor zira sektörü bir anda 'kanatlandıran' bu teşvikler sınırsız ve sonsuz değil.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster