Ana SayfaPara PiyasaBİST'te ilk hedef 97 bin puan---

BİST'te ilk hedef 97 bin puan

1 / 4
BİST'te ilk hedef 97 bin puan
23 Nisan 2017 - 08:32 www.finansgundem.com

Referandum sonrası yeni para girişiyle birlikte canlanan piyasalarda hareketlilik yaşanıyor. BIST 100 Endeksi 2013 yılındaki tarihi zirvesi 93.400’lü seviyelere koşarken dolar kuru 3.64 liraya geriledi. Gösterge faiz ise 11,15 seviyesinde bulunuyor. Ocak ayında 300’lere dayanan Türkiye’nin kredi risk primi 231 seviyesine gerilemiş durumda. Kredi risk priminin 200’ün altına inmesi piyasalarda daha büyük bir rahatlamanın işareti sayılacak. Bununla birlikte 300’lü seviyelerden 230’lara gelmesi de önemli bir gelişme olarak değerlendirilmeli.

Piyasalardaki olumlu seyrin elbetteki en büyük nedeni yeni para girişinin sağlanabilmesi. Gelişmekte olan ülkelere para akışının devam etmesi, Türkiye’nin de referandum sonrası yeniden yabancıların ilgi alanına girmesine olanak tanıdı. Tüm bunlardan ayrı olarak bilanço döneminin başlamasının da piyasalar üzerinde etkisi olacağını göz ardı etmemeli. Mayıs ayında şirketler yoğun şekilde ilk çeyrek bilançolarını açıklayacak. Beklenti piyasa genelinde yüzde 20’lerin üzerinde bir kâr artışının sağlanması yönünde. Elbette bunda baz etkisinin de olduğu göz ardı edilmemeli. Öte yandan borsayı taşıyan güçlü şirketlerin bilançolarındaki iyileşmeler ve geleceğe yönelik öngörüler şirket hisselerine ilgiyi canlı tutacaktır.  

Nisan ayını yükselerek kapatan hisse senedi piyasası için mayıs ayı daha ziyade kârların toplanacağı bir ay olarak öne çıkacaktır.İlk bilançoların ise bu arada geldiği gözleniyor. Geçtiğimiz 20 Nisan günü Türkiye’nin önemli imalat sanayi şirketi Erdemir, açıkladığı ilk çeyrek bilançosuyla dikkat çekti. Ereğli Demir Çelik, yılın ilk üç ayında 902 milyon 17 bin TL dönem sonu kârı elde etti. Yatırım kuruluşlarının değerlendirmelerine bakıldığında firmanın bilançosu için pozitif değerlendirmeler öne çıkıyor. İlk çeyrek bilançosunun ardından değerlendirmede bulunan İş Yatırım analistlerinden Aslı Kumbaracı, şirketin geçen yıl ilk çeyrekte 164 milyon TL dönem kârı açıkladığına dikkat çekerken bu yılın ilk çeyreğinde gerçekleşen rakamın hayli yüksek olduğunu belirtti. Kumbaracı, açıklanan rakamın beklentileri olan 461 milyon TL’nin ve piyasa beklentisi olan 651 milyon TL’nin oldukça üstünde bulunduğuna dikkat çekiyor. Ereğli Demir Çelik hissesi bilançosunun da etkisiyle son bir hafta içerisinde yüzde 6,96 değer kazandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster