Foto GaleriYaşamİşte ıhlamurun hiç bilmediğiniz faydaları

İşte ıhlamurun hiç bilmediğiniz faydaları

1 / 9 İşte ıhlamurun hiç bilmediğiniz faydaları
28 Ekim 2016 - 10:30

Ihlamur ortalama 25-50 metreye kadar uzunluğa erişebilen ağaçlarda yetişmektedir. Ihlamur ağacının çiçeklerinin yaydığı hoş kokulardan dolayı ev bahçelerinde sokak aralarında da yetiştirilmektedir ve özellikle kış aylarında yapraklarından yapılan ıhlamur çayları normal siyah çayın pabucunu dama atmaktadır.

Kış aylarında bal ve limon ile karıştırılarak içilen ıhlamur çaylarının sağlık açısından çok faydalı olduğuna inanılmaktadır. Ihlamur çiçekleri mevsimi geldiğinde bal arıları için de bir besin kaynağı olurken, ıhlamurun yapraklarından ayrıca çeşitli hastalıklara iyi gelen macunlar yapılmaktadır.

Kalsiyum açısından zengin bir besin kaynağıdır. Ayrıca önemli bir A vitamini deposudur. B6 vitamini de içermektedir. Ayrıca tanen, şeker glikoz içerir. İçerdiği vitamin, element ve diğer maddelerle bazı hastalıklara faydaları vardır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster