Foto GaleriEkonomiBahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı

Bahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı

7 / 7 Bahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı
20 Mart 2017 - 08:19

TÜRKİYE İLE SERBEST TİCARET ANLAŞMASI GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

-Bahreyn’den Türkiye’ye ekonomik açıdan bakınca nasıl bir fotoğraf çıkıyor karşılarına? Türkiye’ye ekonomik ve politik olarak bakış nasıl? Türkiye’nin iş yapma potansiyeli hakkındaki fikirleri nelerdir?

Dr. Simon Galpin: Küresel ekonomi çetin bir ortam olmasına rağmen Türkiye'nin güçlü temelleri, Türkiye'yi yakın ve orta vadede destekleyecektir. Doğu ile Batı arasında bir köprü görevi üstlendiği düşünülürse, tıpkı Bahreyn'in olduğu gibi Türkiye'nin de özenilecek bir coğrafi konumu vardır ve genç eğitimli nüfus giderek artmaktadır.

Türkiye'nin GSYİH büyümesi, küresel büyüme ile halen paralel olarak ilerlemeye devam etmektedir ve gelişmiş ekonomilerde gözlemlenen büyümeyi neredeyse ikiye katlamaktadır. Ülkenin potansiyeli, uzun vadeli olarak düşünüldüğünde yatırımcıların gözünden kaçmamaktadır.

-Türkiye ve Bahreyn arasında karşılıklı iş ilişkileri ne düzeydedir? Bu alanda uzun ve kısa vadeli hedefler nelerdir?

Dr. Simon Galpin: Türkiye ve Bahreyn, karşılıklı ticari menfaatlerimizi desteklemek üzere bir serbest ticaret anlaşması imzalanmasına yönelik görüşmelerin başlatılması konusunda bir anlaşma imzalamıştır. Görüşmeler devam etmektedir. Halihazırda 2005 yılında imzalanmış olan, çifte vergilendirmeyi kaldırmaya yönelik bir anlaşmamız mevcuttur. Bunun yanı sıra bu anlaşmanın ardından bir yıl sonra imzalanan Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması mevcuttur.

EDB olarak Türk işletmelerinin gereksinimlerini karşılamak üzere Türkiye'deki kuruluşlar, Türk-Bahreyn İş Konseyi ve Bahreyn-Türkiye Ortak Ekonomi Komitesi ile birlikte çalışıyoruz ve Bahreyn'in rekabetçi avantajlarını etkin ve etkili bir biçimde aktarabilmeyi hedefliyoruz.

Çok daha fazla sayıda Türk işletmesini yakın gelecekte kıyılarımızda görmeyi ve bu işletmelerin bölgemizde faaliyet göstermesini temenni ediyoruz.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster