Foto GaleriEkonomiBahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı

Bahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı

6 / 7 Bahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı
20 Mart 2017 - 08:19

BAHREYN’DE FAALİYET GÖSTERMEK İSTEYEN TÜM ŞİRKETLERE KAPIMIZ AÇIK

-Türk bürokrasisi ile temasları var mı? Varsa, kapsamı nelerdir?

Dr. Simon Galpin: Uluslararası işletmeleri desteklemek ve GCC bölgesinde büyümelerine katkıda bulunmak amacıyla sunduğumuz olanaklar kapsamında öncelikli olarak Türkiye dahil denizaşırı pazarlarda faaliyet gösteren kamu kuruluşları ve özel kuruluşlarla ortaklıklar kurmaktayız.

-Türkiye’de bu alanda mercek altına aldıkları bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) var mıdır?

Dr. Simon Galpin: Şu anda Türk STK'larla herhangi bir bağlantı kurmuş durumda değiliz ancak Bahreyn'de faaliyet göstermek isteyen tüm şirketlere kapımız açıktır.

-Yatırım Ajansı’nın hem dünyada hem de Türkiye özelinde kısa ve uzun vadeli hedefleri nelerdir?

Dr. Simon Galpin: Yatırım Ajansı’nın (EDB) rolü, iş ortamını güçlendirecek girişimleri desteklemek, üst düzey kalitede yerel istihdam alanları oluşturmaya katkıda bulunmak ve Bahreyn'de ofis açmayı düşünen dünya çapındaki işletmeleri desteklemektir. İlgili bakanlıklara ve düzenleyici organlara erişim sağlamakta, başvurular ve izinler konusunda destek vermekteyiz. Söz konusu işletmelerin gereksinimlerinin Bahreyn'de bulundukları süreçte karşılanmaya devam etmesini sağlamak için ise tamamlayıcı bir program sunmaktayız. Uluslararası ofislerimiz, uluslararası işletmeleri desteklemede kilit rol oynamakta ve ilgili yatırımcılara çok değerli öneriler sunarak onları yönlendirmektedir.

GCC bölgesinin uluslararası ayak izini genişletmek isteyen Türk şirketler için mükemmel bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bahreyn, bu fırsatlara erişim için mükemmel bir konum sağlıyor. Önümüzdeki yıllarda bu bağları güçlendirme potansiyelinin çok büyük olduğu görüşündeyiz.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster