Foto GaleriEkonomiBahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı

Bahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı

5 / 7 Bahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı
20 Mart 2017 - 08:19

KOBİ’LERE BÜYÜK ESNEKLİK

-Bahreyn’e yatırımcı çekmek için ne tür faaliyetler yürütüldü ve yürütülecek?

Dr. Simon Galpin: İş ortamımızı güçlendirmek için her gün çalışmaya devam etmekteyiz. Bu doğrultuda devlet, kısa süre önce iş ortamını geliştirmeye yönelik yeni birtakım kanunları kabul etti. Bunların arasında şu tür düzenlemeler yer almaktadır:

I. İş kurmak için gereken minimum sermayenin düşürülmesi - Bu özellikle startup'lar için önemli bir gelişmedir.

II. King Fahd Causeway yoluyla ilgili reformlar - Artık şirketler en fazla 24 saat olmak üzere ortalama 10 saat bekleyecekler.

III. Yeni ticari şirketler kanunu – Bu kanun, daha küçük paydaşların haklarını artırmakta ve korumaktadır.

IV. Yakın gelecekte yürürlüğe girmesi planlanan yeni iflas kanunu - Bu kanun, startup'ların başarısız olmaları durumunda dahi tekrar yola koyulmalarını mümkün kılmakta ve KOBİ'lere esneklik olanağı tanımaktadır.

V. Finansal hizmet düzenlemelerindeki gelişmeler - Tröstler kanunu, ayrılmış portföylerden oluşan şirketler ve komandit şirketlere yönelik kanunlar, belli sektörlerdeki büyümeyi tetikleyerek Bahreyn'deki düzenlemeleri en önemli uluslararası standartlarla aynı hizaya getirmektedir.

Bu gelişmelerden yola çıkarak bölgedeki en serbest ekonomilerden biri olma konumumuzu sürdürmeyi hedeflemekteyiz.

-Bahreyn Yatırım Ajansı kaç ülkede faaliyet gösteriyor?

Dr. Simon Galpin: GCC bölgesinde uluslararası faaliyet gösteren şirketler için harika fırsatlar olduğu kanaatindeyiz ve son birkaç yıl içinde uluslararası ofis sayımızı altıdan on dörde çıkardık.

EDB'nin Çin, Hindistan, Malezya, Birleşik Krallık, Fransa, Hollanda, Türkiye, Hong Kong, Japonya, Almanya, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri'nde uluslararası ofisleri bulunmaktadır. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan başta olmak üzere GCC bölgesinde de ofislerimiz mevcuttur.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster