Foto GaleriEkonomiBahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı

Bahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı

4 / 7 Bahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı
20 Mart 2017 - 08:19

YASAL DÜZENLEMELER, MEVZUAT VE REFORMLAR ÜLKESİ

-Yasal düzenlemeler Bahreyn’deki yatırımları ne yönde kolaylaştırmaktadır?

Dr. Simon Galpin: Bölgede ticari bir merkez konumunda olan Bahreyn, onlarca yılı aşkın süredir denenen ve test edilen, uzun yıllara dayalı bir yasal düzenleme sistemine sahiptir.

Politikalarımızı ve mevzuatımızı geliştirmek ve daha iyi hale getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. King Fahd Causeway yolundaki süreçlerde kaydedilen ilerlemeler ve işletme kurmaya yönelik minimum sermaye gereksiniminin düşürülmesi gibi geçtiğimiz yıl imza atılan reformlar, Dünya Bankası'nın 'Doing Business' raporunda en hızlı gelişen on ülke arasında yer almamızı mümkün kılmıştır. Üzerinde çalıştığımız ve uygulamaya döktüğümüz reformların Bahreyn'deki iş ortamında meyveler vermeye devam edeceğinden son derece eminiz.

Destekleyici vize politikalarımız, Bahreyn'i vize politikaları konusunda bölgedeki diğer ülkelere göre en esnek konuma taşıyan önemli bir gelişme olup burada faaliyet gösteren veya bizi ziyaret eden işletmeler için daha kolay ve hızlı erişim sağlanmaktadır.

-Bahreyn yatırım ajansının şu sıralar Türkiye’yi mercek altında tutmasının ve ziyaretin özel bir sebebi var mı?

Dr. Simon Galpin: Türk yatırımcıların Bahreyn'i dünyadaki en hızlı büyüyen ekonomiler arasında yer alan ve daha büyük bir alan olan GCC bölgesine erişmek için bir araç olarak görmesiyle son yıllarda buraya olan ilgide büyük artış gözlemlemekteyiz. Bahreyn'in Türk işletmelere sunacağı çok sayıda olanak olduğunu düşünerek burada sunulan fırsatların kaçırılmamasını temin ve temenni etmekteyiz.

EDP (Bahreyn Yatırım Ajansı, iki ülke arasındaki güçlenen ekonomik ortaklık doğrultusunda bu yıl 1 Ocak tarihinde Türkiye'de bir ofis açmıştır. Türkiye bölge direktörü olarak, buradaki ofisi yönetmekteyim. Bahreyn'de yatırım yapmaya ilişkin soruları olan herkesi [email protected] üzerinden iletişime davet ediyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster