Foto GaleriEkonomiBahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı

Bahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı

3 / 7 Bahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı
20 Mart 2017 - 08:19

1.5 TRİLYON DOLARLIK PAZAR CAZİBESİ

-Bir Türk yatırımcı neden Bahreyn’e giderek yatırım yapmalıdır? Diğer bir deyişle, Bahreyn’e gelmek ve yatırım yapmak isteyenleri ne tür fırsatlar ve avantajlar beklemektedir? Bahreyn’de yatırımcılara ne tür kolaylıklar sağlanıyor; Türkiye’den gidecekleri ne tür zorluklar/kolaylıklar bekliyor?

Dr. Simon Galpin: Bahreyn'de rekabet avantajının yoğun olması, burada özellikle de yabancı yatırımcılar için iş dostu bir yatırım ortamı sunulmasını sağlıyor. Komşu ülke Dubai'ye göre %30; Katar'a göre ise %40 daha düşük olan işletme maliyetlerinin sağladığı rekabet avantajı da buna dahildir. Ayrıca sektörlerin %98'inden fazlasında yabancı varlık ve gayrimenkul mülkiyeti %100 oranındadır. Şirketlerin dünyadaki en büyük pazar olan ABD'ye kolaylıkla ve kısa sürede ihracat yapmasına olanak tanıyan, ABD ile uzun süredir varlığını sürdüren bir Serbest Ticaret Anlaşması mevcuttur.

1,5 trilyon dolar değerindeki Körfez pazarına erişmek isteyen uluslararası yatırımcılar için bu kârlı pazardaki stratejik ve coğrafi konumumuz çok büyük bir çekim faktörüdür. Dolayısıyla Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) pazarlarına erişim; deniz, kara veya havayolu üzerinden kolay ve hızlıdır.

Benzer şekilde, bölgede büyük bir varlık inşa etmek isteyen şirketler için Bahreyn'de merkez kurmanın en önemli avantajlarından biri, Körfez bölgesinde eğitim düzeyi en yüksek ve en kalifiye iş güçlerinden birine erişimdir. Yerel kültüre ve dile oldukça hakim olan kişilerle çalışmak uluslararası işverenler için büyük bir avantaj olarak, uzun vadeli ve sürdürülebilir yerel iş gücü oluşturmalarını mümkün kılar. Bu sayede ayrıca maliyeti yüksek göçmenlik paketlerine yönelik harcamalardan da kaçınabilir. Ancak çalışanlarının konumunu değiştirmeye karar veren denizaşırı şirketler için ise Bahreyn, sağlık ve eğitim alanlarında sunduğu yüksek standartlar ve açık görüşlü, liberal yaşam biçiminin hakim olmasıyla yaşanabilecek güzellikte bir yerdir. Öyle ki HSBC'nin 2016 yılında gerçekleştirdiği 'Expat Explorer' Anketine göre Bahreyn, göçmenlerin yaşam kalitesi açısından MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesinde birinci; dünyada ise 9. sıradadır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster