Foto GaleriEkonomiBahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı

Bahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı

2 / 7 Bahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı
20 Mart 2017 - 08:19

BAHREYN 30 TÜRK ŞİRKETİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

-Bahreyn’de Türk iş dünyası için ne tür yatırım fırsatları bulunuyor? Türk iş adamlarına daha çok hangi alanlarda avantajlar sunuluyor? Hangi sektörlerden yatırımcılar bekleniyor?

Dr. Simon Galpin: Bahreyn ve Türkiye'nin arasındaki ekonomik ilişkiler, uzun yıllara dayanmakta olup özellikle son yıllarda daha da önem kazanmıştır.

Turizm, bankacılık, tarım, tekstil ve inşaat sektörleri her iki ülke için de gelecek vaat eden işbirliği fırsatları sunuyor. Türkiye'den 30 şirkete ev sahipliği yapan Bahreyn'de, buradaki şubesini 1982 yılında açan Yapı ve Kredi Bankası ile yine 2016'da şubesini açan T.C. Ziraat Bankası gibi Türkiye'nin lider finans kuruluşları da yer almaktadır. Bahreyn'deki en büyük bankalardan biri olan ve geçtiğimiz yıl Türkiye'de temsilcilik açan Bank of Bahrain and Kuwait (BBK) bankasının yanı sıra, Bahreynli Al Baraka Bank, 1985 yılında Al Baraka Türk Katılım Bankası'nı kurmuştur.

İslami finans alanının öncüleri arasında yer almamız ve finans hizmetleri merkezi olarak bölgedeki önemli konumumuz doğrultusunda, Türkiye'deki finans kuruluşlarıyla daha fazla bağlantı kurulmasını sağlayacak heyecan verici fırsatların varlığına inanmakta ve müşterilerimiz için en iyi ürün ve hizmetleri sunmaya devam etmeyi hedeflemekteyiz.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde hayata geçirilecek olan ve 32 milyar doları aşan hazırlık aşamasındaki altyapı projeleriyle Bahreyn'de ayrıca Türk inşaat şirketleri için de birçok fırsatın kapısı aralanacak. Arabtec ortak girişimi TAV İnşaat, Bahreyn Uluslararası Havaalanı'nın yolcu kapasitesini 9 milyondan 14 milyona çıkaracak olan havaalanı modernizasyon projesi kapsamında bu havaalanında yeni bir yolcu terminalinin yapımını üstleniyor. Bu proje ayrıca, farklı alt yüklenici firmalar için de cazip fırsatlar sunuyor.

Türkiye, Bahreynliler için son derece popüler bir turist merkezi haline gelmiştir. 2015 yılında Bahreyn'den buraya gelen turist sayısı bir önceki yıla göre %34 artışla 32.476'ya ulaşmıştır. Türkiye'deki şirketler bu ilgiden yararlanmak ve Bahreynli turistlere özel seyahat teklifleri sunmak için birçok fırsata sahip. Diğer taraftan da Bahreyn'e seyahat edenlerin sayısı da artıyor. Artan bu talebi değerlendirmek üzere Türkiye'deki önde gelen konaklama şirketlerinin desteğine açık olduğumuzu belirtmek isteriz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster