Foto GaleriEkonomiBahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı

Bahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı

1 / 7 Bahreyn’den Türk iş dünyasına yatırım çağrısı
20 Mart 2017 - 08:19

FINANSGUNDEM.COM

Bahreyn bu günlerde, Türkiye ile ‘Serbest Ticaret Anlaşması’ imzalanmasına yönelik başlatılan görüşmelerin heyecanı içinde. Çünkü ülkenin rekabetçi avantajlarını etkin ve etkili bir biçimde aktarmak için çalışan Bahreyn Yatırım Ajansı Başkanı Dr. Simon Galpin, yakın gelecekte kıyılarında Türk işletmelerini görmek istediklerini söylüyor. Türk medyasıyla sohbette Dr. Galpin’in masaya koyduğu veriler çarpıcı. Öncelikle turizm, bankacılık, tarım, tekstil ve inşaat sektörleri her iki ülke için de gelecek vadeden işbirliği fırsatları sunuyor. 32 milyar doları aşan hazırlık aşamasındaki altyapı projeleriyle Bahreyn, kapılarını Türk inşaat şirketlerine açmaya hazırlanıyor.

Bahreyn, Dubai'ye göre %30, Katar'a göre ise %40 daha düşük işletme maliyeti sağlıyor. İş ortamını güçlendirmeye ve geliştirmeye yönelik yeni düzenlemelerin yapıldığını ifade eden Dr. Simon Galpin, “1,5 trilyon dolar değerindeki Körfez pazarına erişmek isteyen uluslararası yatırımcılar için bu kârlı pazardaki stratejik ve coğrafi konumumuz çok büyük bir çekim faktörüdür. Dolayısıyla Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) pazarlarına erişim, deniz, kara veya havayolu üzerinden kolay ve hızlıdır” diye konuşuyor. Dr. Galpin’e göre, GCC Bölgesi uluslararası ayak izini genişletmek isteyen Türk şirketleri için mükemmel bir fırsat. Ve Bahreyn, bu fırsatlara erişim için mükemmel bir strateji sağlıyor.

‘Soru-Cevap’larla işte Bahreyn’in Türk iş dünyasına sunduğu davet, işte avantajlar...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster