BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZorlu Holding, Levent 199’u sattı----

Zorlu Holding, Levent 199’u sattı

Zorlu Holding, Levent 199’u sattı
25 Ocak 2016 - 13:10 www.finansgundem.com

Zorlu Grubu'nun önemli projelerinden Levent 199, 440 milyon dolara sattı

Zorlu Grubu'nun Zorlu Center'dan sonra hayata geçirdiği ikinci önemli gayrimenkul projesi olan Levent 199, Katarlı bir fon tarafından satın alındı. Katarlı fon, Büyükdere Caddesi'nde yer alan 40 katlı ofis binası için uzun süredir görüşme yürüttüğü Zorlu Holding ile sonunda anlaşmaya vardı. Levent 199'un 440 milyon dolarlık satış bedeliyle el değiştirdiği söyleniyor.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Nazif Zorlu'nun yürüttüğü Zorlu Holding, gayrimenkul alanında ikinci önemli projesi olan Levent 199'u Katarlı bir fona sattı. Büyükdere Caddesi'nde Zorlu Holding'in merkezinin hemen yanında yer alan 40 katlı ofis binası için taraflar bir süredir pazarlık yürütüyordu. 2014 yılında tamamlanan Levent 199'un satışı için telaffuz edilen rakam 440 milyon dolar. Enerji, perakende ve tekstil alanlarında 2016 yılı için 250 milyon dolarlık yatırım hedefleyen grup, bu satışla nakit gücünü artırmış olacak.

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Zorlu Holding'ten üst düzey bir yönetici, bu konuda görüşmeler olduğunu doğrularken, netleşen ve sonuçlanan bir kararın olmadığını söylemekle yetindi.

280 MİLYON DOLARA MAL OLDU

Zorlu Gayrimenkul'ün Zorlu Center'dan sonra hayata geçirdiği ikinci projesi olan Levent 199, 280 milyon dolar yatırım bedeliyle 2014 yılında tamamlandı. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hayata geçirilen Levent 199'un tamamı ofis olarak inşa edildi. 12 bin metrekarelik bir alanda toplam 122 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olan Levent 199'un kulesinin en üst dört katında executive ofisler ve çatısında bir helikopter pisti bulunuyor.

Büyükdere Caddesi'ndeki 40 katlı binada global ve önemli Türk firmaları yer alıyor. Akıllı binanın toplam kapasitesi ise 3 bin 500 kişiyi buluyor.

Tekstil, teknoloji ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Zorlu Holding, gayrimenkul sektörüne 2006 yılında kurduğu Zorlu Gayrimenkul ile adım atmıştı. İlk olarak da Zorlu Center ile 2,5 milyar dolarlık bir yatırıma soyunmuştu. Gayrimenkul alanında ikinci adımı ise Levent 199 projesiyle atmıştı. Grubun İstanbul'daki projelerinin yanı sıra Marmaris'te de gayrimenkul yatırımları bulunuyor.

Ödüllü bina

Levent 199, dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan International Property Awards yarışmasında, Commercial kategorisinde, Avrupa-Afrika Bölgesi'ndeki en iyi ofis mimarisi dalında ödüle layık görülmüştü. Levent 199, geçen yıl Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED Gold sertifikasını da almıştı. (EKONOMİST DERGİSİ)
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)