BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZiraat Bankası katılım bankasını kurmak üzere----

Ziraat Bankası katılım bankasını kurmak üzere

Ziraat Bankası katılım bankasını kurmak üzere
26 Ağustos 2014 - 07:46 www.finansgundem.com

Bank Asya'dan vazgeçen Ziraat Bankası, katılım bankası hazırlıklarını tamamladı

Ziraat Bankası, faizsiz finans hizmeti verecek katılım bankasını kendisi kuruyor. Sabah'ın haberine göre, katılım bankacılığı için oluşturulan ekip, çalışmalarını tamamladı. Tarımsal kredilerin de faizsiz bankacılığa adapte edilmesi planlanıyor. Yetkiler, "Tarımsal krediler ayni yapılıyor. Traktör, hayvan, çiftlik teslim ediliyor. Altyapı ve ekip hazır. Faizsiz bankacılığın en kolay yapılacağı alan olacaktır" değerlendirmesini yaptı. Ziraat Bankası, İslami bankacılık alanında da çalışan Deutsche Bank, HSBC, Citibank'ın çalışmalarını da inceledi. İlk sermayeyi Hazine'nin koyması konusunda da uzlaşı sağlandı. Yeni bankanın sermayesi Hazine'nin "helal fonlarından" sağlanacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) öngördüğü 300 milyon dolarlık sermayenin de hazır olduğu belirtildi. 

FAİZSİZ ENSTRÜMANLAR 

Ziraat Bankası, katılım bankası ile faizsiz enstrümanlara yönelebilecek. Bankanın yaklaşık 2 yıldır hazırlık yaptığını belirten yetkililer, "Bunun için özel bir ekip kuruldu. Dünyadaki tüm örnekler incelendi. Bankaya büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Hatta elimizde tarımsal kredileri adapte etme alternatifi de bulunuyor" dedi. 

İSMİ SIR GİBİ SAKLANIYOR 

Ziraat Bankası'nın kuracağı katılım bankasının en geç ekim ayında faaliyete başlaması öngörülüyor. Başka isimle kurulacak katılım bankasının patronu da Hazine oluyor. Faizsiz bankacılık hizmeti verecek yeni iştirake koyulacak isim ise sır gibi saklanıyor. 

KÖRFEZ SERMAYESİNİ ÇEKECEK

Kamu bankalarının faizsiz bankacılık girişimi uluslar arası lobileri tedirgin ediyor. 17 Aralık operasyonunda hedef gösterilen Halkbank ile Ziraat'in katılım bankacılığına başlaması Körfez sermayesini de Türkiye'ye çekecek. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de İslami bankacılık gelecek 10 yılda 100 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacak. Bu yılın haziran sonu itibarıyla sistemin aktif büyüklüğü 100 milyar liraya ulaştı.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adınız Soyadınız07 Eylül 2014 20:33

    Eleman alimi ne zamn olur

  • hayırlı26 Ağustos 2014 08:01

    hayırlı olur inşallah. ama bir sorum var. devletin tamamen ekonomiden çekldiği ve bir sürü kuruluşun özelleştitildiği, hatta peşkeş çekiliği şu dönemde devletin tekrar ekonomik aktör olacak şekilde yeni banka kurmasının amacı hikmeti nedir? tutarlı mıdır?