BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZeybekçi'den Merkez'e bir eleştiri daha!----

Zeybekçi'den Merkez'e bir eleştiri daha!

Zeybekçi'den Merkez'e bir eleştiri daha!
29 Mayıs 2015 - 07:50 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Merkez Bankası’nın zorunlu karşılıkların bir kısmını serbest bırakması gerektiğini söyledi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ekonomiye daha fazla para sağlamasına yönelik yeni bir tartışma başlatıyor. Zeybekci, Merkez Bankası’nın bankalar için tuttuğu likiditenin bir kısmını serbest bırakması gerektiğini söyledi.

TCMB’de tutulan fonların kıt kaynakların boşta durması anlamına geldiğini belirten Zeybekci, Denizli’de yaptığı konuşmada, zorunlu karşılıkların  ekonominin potansiyelin altında büyüdüğü bir zamanda “aşırı muhafazakar” olduğunu belirtti.

Zeybekçi ve kendi partisinden diğer üyeler için büyüme en büyük öncelik olmakla birlikte Merkez Bankası’nın bir araç olarak faiz artırımını kullanmasını istemediler. TCMB Başkanı Erdem Başçı, bu yılın başında faiz indirime direnmesi ile ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

Söz konusu anlaşmazlık tahvil ve para birimindeki düşüşü şiddetlendi. 10 yıl vadeli Türkiye tahvil faizi bu yıl 119 baz puan yükseldi ve Bloomberg tarafından takip edilen 24 gelişen piyasa tahvili arasındaki en büyük artışı gösterdi. Tahvil faizi Perşembe günü yüzde 9.21 seviyesinde değişiklik göstermedi.

Landesbank Berlin Investment GmbH. para yöneticilerinden Lutz Roehmeyer, “Piyasa şuan politik müdahalelerden kaynaklanan dalgalanmalar karşında TCMB’den şahin tutumu sürdürmesini bekliyor” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)