BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYıldız Holding yönetimde safları sıkılaştırıyor----

Yıldız Holding yönetimde safları sıkılaştırıyor

Yıldız Holding yönetimde safları sıkılaştırıyor
25 Mayıs 2015 - 10:08 www.finansgundem.com

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in de yer aldığı United Biscuits yönetimine geçen nisan ayında CEO ataması gerçekleşmişti

Yıldız Holding'i dünya gündemine taşıyan satın almalarından biri geçen kasım ayında gerçekleşmişti. United Biscuits (UB) satın alması, Yıldız Holding'i dünyanın en büyük üçüncü bisküvi şirketi haline getirdi. Bu dev hamle, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'i de bir kez daha Ekonomist'in gelenekselleşen Yılın İş İnsanı Ödülleri'nde zirveye taşıdı.

Ödülün diğer altı kategori birincisi ile birlikte bu pazartesi (25 Mayıs) seçkin bir davetli karşısında takdim edileceğini belirttikten sonra Yıldız'ın, United Biscuits'te entegrasyon sürecine ilişkin atamalarından bahsetmek istiyorum.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in de yer aldığı United Biscuits yönetimine geçen nisan ayında CEO ataması gerçekleşmişti. Jeff van der Eems'in CEO koltuğuna oturmasının ardından geçen haftalarda iki isim daha yönetim kuruluna girdi. Helen Pitcher ve Marco Jesi şirketin yeni yönetim kurulu üyeleri oldular.

Helen Pitcher, yönetim kuruluna ana direktör unvanı ile katıldı. Yapılan açıklamada, Pitcher, 'dünya çapında lider şirketlere performans danışmanlığı sunan kurumsal bir koç' olarak tanıtılıyor.

Yönetim kuruluna atanan diğer üye Marco Jesi ise kariyeri boyunca hızlı tüketim alanında faaliyet gösteren birçok şirkette üst düzey görevlerde bulundu. Yöneticilik kariyerine Unilever, Kraft ve Johnson Wax'in İtalya ve Amerika birimlerinde başlayan Jesi, Seagram ve Pepsico Avrupa'nın İspanya ve İsviçre operasyonlarında da aktif rol oynadı.

Galbani Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'luğu görevlerinde de bulunan Jesi, atamasına ilişkin olarak, "Dünya çapında paketli gıda ve atıştırmalık sektörüne dair 30 yıllık derin bir tecrübeye sahibim. UB'nin hedeflerine ve geleceğine katkı sağlayacak olmaktan dolayı çok mutluyum" diye konuşuyor.

EKONOMİST-KULİS HABER
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)