BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYiğit Bulut'tan çarpıcı analiz----

Yiğit Bulut'tan çarpıcı analiz

Yiğit Bulut'tan çarpıcı analiz
25 Mart 2015 - 07:18 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, Türkiye'de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi

TRT Haber TV'de yayınlanan, Hasan Kurtulmuş'un sunduğu Derin Analiz programında konuşan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, son günlerde siyaset arenasında yaşananları ve bunun ekonomiye etkilerini analiz etti.

Haftalardır yatırımcıyı ekranlardan, manipülatör medyaya karşı uyardığını, doların yükselişinin, bir manipülasyonun sonucu olduğunu, ve bunun geri dönüşünün olacağını defalarca söylediğini hatırlatan Bulut, Euro-Dolar paritesine dikkat çekti, "EUR/USD paritesi değişmedi o günden bugüne, 1.05'le 1.10 arasında gidip geliyor. Farklı bir yere gidip gelmedi. İçerideki büyük hareketi kurgulayacak bir Euro-Dolar hareketi yok. Ama spekülatif anlamda insanları tuzağa düşürenler, o günlerde siyasal sonuç almak adına, ekonomik ve finansal ateşin üzerine gaz dökenler, siyasal sonuç alamadılar ama cepleri malesef doldu" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki durumu Roma ve Sezar örneğiyle açıklayan Yiğit Bulut şöyle konuştu:

SEZAR "ROMA'NIN OLANI ROMA HALKINA VERMEYE HAZIR MISINIZ" DEDİĞİNDE...

Sezar, Rubicon Nehri'nin kenarına geldiği zaman, o güne kadar hiçbir general lejyonlarıyla birlikte Rubicon Nehri'ni geçip Roma'ya girmemiş. Lejyonlarına dönüp soruyor:

"Roma'nın olanı, Roma halkına vermeye hazır mısınız?" diyor. Önce anlayamıyorlar, tekrar soruyor. Askerleri hep bir ağızdan "hazırız" dedikten sonra Rubicon Nehri'ni geçiyor. O zaman zaten senatörlerin büyük çoğunluğu kaçıyor.

SEZAR İÇİN "DARBE YAPTI, DİKTATÖR OLDU" DİYORLAR

Roma'daki senatörlerin, Sezar'ın ordusu tarafından devrilmesi bir askeri darbe değil bir kere. Böyle yorumlar yapılıyor. "Arkasından diktatörlük geldi" deniliyor. O dönemdeki Sezar'ın lejyonlarına, geçmişine bakarsanız, senatonun içinde bulunduğu kirli ilişkiler yumağına bakarsanız, Roma'nın artık tamamen bir devlet niteliğini kaybedip bir "corruption" yani yolsuzluk yumağı haline döndüğünü dikkate alırsanız, Sezar'ın Roma'ya girişi halk tarafından büyük bir sevinçle karşılanıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı25 Mart 2015 13:08

    abd manipülasyonlarla işi götürüyor

  • yatırımcı25 Mart 2015 13:05

    abd artık gelişen ülkelere dayanamıyor bu yüzden finansal oyunlar yapıyor dolarla bişeyler yapmaya çalışıyor zaten elinde bi o var

  • realist25 Mart 2015 12:47

    birisi arkadaşa doların 2,30 lardan yükeselişe geçtiğini söyleyebilir mi? Şaka gibi yaa. ayrıca ekonomist bir adam ülkesindeki özel sektörün bu yıl içinde ne akdar dışa borç ödemesi olduğunu bilmesi gerekir!! doları ateşleyen en büyük unsurlardan biriside budur.diğeri zaten malum...