BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYeni dönemin Ali Babacan'ı kim olacak?----

Yeni dönemin Ali Babacan'ı kim olacak?

Yeni dönemin Ali Babacan'ı kim olacak?
21 Mayıs 2015 - 13:35 www.finansgundem.com

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sonrası Ali Babacan'dan boşalan ekonomi yönetiminin başına kim geçecek?

Milliyet Ege yazarı Hamdi Türkmen, 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası ekonomi yönetiminin başına Borsa İstanbul eski Başkanı İbrahim Turhan'ın geçeceğini yazdı.

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı olan İbrahim Turhan kimdir? sorusunun yanıtını da köşesinden aktadar Hamdi Türkmen şunları yazdı:

"AK Parti, 2. Bölge Birinci sıra milletvekili adayı olan İbrahim Turhan çok genç; 47 yaşında ama önemli bir ekonomist ve akademisyen. Sonradan değil, üç kuşak dededen, babadan ve anadan İzmirli, Karşıyakalı. İzmir Saint Joseph Fransız Erkek Ortaokulu, Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi İşletme mezunu.

AK Parti tek başına iktidar olursa, Davutoğlu büyük olasılıkla ekonomi yönetimini, İzmir Milletvekili İbrahim Turhan'a teslim edecek. Turhan, yeni dönemin "Babacan"ı olacak.

2004'TEN BU YANA

Doç. Dr. İbrahim Turhan'ın hükümetle tanışıklığı 2004 yılında, Merkez Bankası Banka Meclisi üyeliğine seçilmesiyle başlamış. Haziran 2006'da Para Politikası Kurulu üyesi olan Turhan, Mayıs 2008'de de Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına getirilerek, bir İzmirli olarak G-20 toplantılarında Türkiye'yi temsil etmiş. Turhan'ın, eski adı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) Başkan olarak atanma tarihi Aralık 2012.

İbrahim Turhan istifa edip AK Parti İzmir'den aday oluncaya kadar; İMKB, İstanbul Altın Borsası ve İzmir Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nm (VOB) birleşmesiyle oluşturulan Borsa İstanbul A.Ş.'nin kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü'ydü.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)