BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzanlara büyük şok! 15 gün içinde...----

Uzanlara büyük şok! 15 gün içinde...

Uzanlara büyük şok! 15 gün içinde...
28 Haziran 2015 - 12:10 www.finansgundem.com

"Zimmet" ve "dolandırıcılık" suçundan yargılanan Yavuz Uzan ve Murat Hakan Uzan'a bir kötü haber daha geldi

"Zimmet" ve "dolandırıcılık" suçundan yargılanan Yavuz Uzan ve Murat Hakan Uzan, 15 gün içinde davanın görüldüğü İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesine başvurmadıkları takdirde kaçak sayılacak ve Türkiye'deki tüm mallarına, hak ve alacaklarına orantılı el konulabilecek.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinin söz konusu kararı, Resmi gazete'de yayımlandı. Kararda, Yavuz Uzan ve Murat Hakan Uzan hakkında, "zimmet, bankayı vasıta kılarak dolandırıcılık, devlete karşı dolandırıcılık, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve üye olmak" suçundan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 31 Ocak 2008 tarihli iddianameyle yargılama yapılmak üzere davanın devam ettiği belirtildi.

Yavuz ve Murat Hakan Uzan hakkında, 26 Ocak 2011'de gıyabi tutuklama müzekkeresi çıkartıldığı, bu zamana kadar sanıkların gıyabi tutuklama emrinin infazını gerçekleştirmedikleri, duruşmalara gelmeyerek, kovuşturmanın sonuçsuz kalması için saklandıkları ve nerede olduklarının bilinmediği anlaşıldığından, sanıklar hakkında "kaçak" işleminin yapılmasına karar verildiği bildirildi.

Kararda, mahkemece çıkarılan Kaçak ilanının Resmi Gazete'de yayımlanmasını müteakip 15 gün içinde sanıkların, mahkemeye müracaat etmemesi halinde Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince "kaçak" sayılacakları ve Türkiye'de bulunan tüm mallarına, hak ve alacaklarına orantılı el konulabileceğine hükmedildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)