BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKulisUn Sanayicileri yeni başkanını seçti----

Un Sanayicileri yeni başkanını seçti

Un Sanayicileri yeni başkanını seçti
04 Mayıs 2015 - 16:45 www.finansgundem.com

Un Sanayicileri Federasyonu’nun yeni başkanı Eren Günhan Ulusoy oldu.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu’nun (TUSAF) yeni başkanı Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy oldu. 2 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen TUSAF Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, 3 yıl için Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Eren Günhan Ulusoy, görevi TUSAF’ın kurucuları arasında yer alan ve 10 yıldır da TUSAF başkanlığını yürüten Erhan Özmen’den devraldı.
 
Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada son beş yıldır dünya un pazarının lideri olan sektörün önünde zorlu bir sürecin olduğunun altını çizen TUSAF Yönetim Kurulu Başkanı Günhan Ulusoy, “Türk un sanayinin dünya pazarlarında gösterdiği başarı, gerek ihracatçı, gerekse iç pazar tedarikçileri olarak bizleri sektör otoritelerinin odağında tutuyor. Bulunduğumuz yeri korumak ve geliştirmek ise ciddi bir emek ve sektörel birliktelik istiyor” dedi.
 


Bakanlıklar ve sektörel örgütlerle ortak çalışma
 
Önümüzdeki süreçte un sektörü ile ilgili Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO), Tarım Bakanlığı, Fırıncılar Federasyonu, Hububat Tedarikçileri Derneği (HUBUDER) gibi kurumlarla çalışmalar yürüteceklerini belirten Ulusoy, şu değerlendirmelerde bulundu: “Federasyonumuzun alt yapısını oluşturan sekiz tane derneğimiz ile koordineli olarak, sanayicimizin ve tüccarımızın sorunlarına destek olacağız. TUSAF yönetim kurulu olarak politikalarımızı bütün sektör paydaşlarımızın yararını gözeterek oluşturacağız.  İhracatçı, İç piyasacı ve bölge ayrımı olmaksızın, bütün sanayicimizi kucaklayacağız. Bu anlamda Federasyonumuzun tüzüğünde de yazdığı üzere, geçmişe değil geleceğe odaklanan, ama geçmişin tecrübelerinden yararlanan bir politika izleyecek,  yenilikçi, katılımcı, yaratıcı ve ekip çalışmasına önem veren, bireysel çatışmaları azaltan bir felsefeyi benimseyeceğiz.” 
 
Türk halkının kaliteli beslenmesi yolunda çalışmalar yapmak, un sanayi ve sektör paydaşlarının haklarını korumak üzere 2004 yılında kurulan TUSAF, Türk un sanayini ulusal ve uluslararası platformlarda temsil ediyor. Merkez ofis açılışını Tarım Bakanı Mehdi Eker’in 2 Nisan 2015 tarihinde Ankara’da yaptığı TUSAF’ın yeni dönemde Başkan Yardımcılığını ise Ali Rıza Menemenlioğlu ile Selçuk Aydınalp yürütecek. Günhan Ulusoy Başkanlığındaki yeni yönetimde ayrıca Ata Altay, Bekir Tosun, Celalettin Yılmaz, A.Ergin Okandeniz, Hüseyin Mirioğlu, Kenan Aydıngüler, Mesut Okyay, Murad Bertan, Selçuk Aydınalp, Şeyhmus Duyan ve Vecdi Kozlu bulunuyor. 
 
Eren Günhan Ulusoy kimdir?
 
Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 2003 yılında mezun olan Eren Günhan Ulusoy, 2014 yılında On dokuz Mayıs Üniversitesinde Tarım Ekonomisi dalında yüksek lisansını tamamladı.. Şirket ortağı olduğu Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş.‘de 2004-2010 yılları arasında Genel Müdür olarak görev yaptı. 2010-2015 yıllarında görevine İcra Kurulu Başkanı olarak devam eden Günhan Ulusoy, Mart 2015’te gerçekleşen genel kurul da üç yıllığına Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. 2008 yılından bu yana Samsun Serbest Bölgesi İşletici A.Ş (SASBAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi olan Günhan Ulusoy aynı zamanda, Karadeniz Bölgesi Un Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Karadeniz Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini de sürdürüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)