BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜlker Harvest kafeleri devretti----

Ülker Harvest kafeleri devretti

Ülker Harvest kafeleri devretti
20 Temmuz 2015 - 16:01 www.finansgundem.com

Yıldız Holding, 2008'de üniversite ve hastanelerde açmaya başladığı 'Harvest' kafeleri sessizce iki genç girişimciye devretti

Yıldız Holding'in son 10 yıldır büyümede adeta gaza bastığı bir gerçek. Gerek faaliyet gösterdiği alanlarda yarattığı markalarıyla gerekse önemli yurt dışı satın almalarıyla büyük bir ivme yakalayan Grup, 42 ayrı kategoride, 300den fazla alt markayla pek çok sektörde faaliyet yürütüyor.

Özellikle dev yurt dışı satın almalarla dikkat çeken Yıldız Holding, kimi işlerinden de sessiz sedasız çekiliyor. Yıldız Holding, Cafe Crown'ların ardından gıda perakendesindeki bir şirketinden daha aynı şekilde ayrıldı. 2008 yılında 'Harvest' markasıyla özellikle hastane ve üniversitelerde kafeler açmaya başlayan Yıldız Holding, bu yatırımını iki genç girişimciye devrederek portföyünden çıkardı.

Yıldız Holding bünyesinde kurulan Bageturk Gıda Sanayi'nin girişimi olan Harvest Cafe'ler artık yollarına Hasat Mağazacılık ile devam edecek. Hasat Mağazacılık, Yusuf Kösdağ ve Murteza Koç isimli iki genç girişimcinin ortaklığıyla kuruldu.

TEKLİF ÜLKER'DEN GELDİ

İlk şubesini 2008 yılında açan Harvest'ın bugün Bahçelievler Medical Park Hastanesi, Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampusu, Gebze Medical Park Hastanesi, Bezmi Alem Tıp Fakültesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Florence Nightingale Şişli Hastanesi olmak üzere toplam altı ayrı lokasyonda şubesi bulunuyor.

Hastane ve üniversitelere odaklanan kafe zincirinin Hasat Mağazacılık tarafından devralınmasının ise ilginç bir öyküsü var. Şirketin ortaklarından Yusuf Kösdağ, üniversite zamanlarında kahve zinciri kurma hayali kuruyor. Ancak İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde okuduğu dönemde kampüslerinde yer alan Yıldız Holding'in Harvest konseptini görmesiyle bu hayalinden vazgeçiyor. Kösdağ, Harvest'ın konseptinin, kahve ve içecek satışlarının yanında günün her saatine uygun ürün gamıyla daha cazip ve geliştirilebilir bir proje olduğunu düşünüyor.

Bu iş fikrini aile dostları olan Yıldız Holding'in patronu Murat Ülker ile paylaşıyor. Murat Ülker'in Harvest'leri kendisine devretme teklifiyle işin boyutu değişiyor. Kösdağ, Ülker'in bu teklifini çocukluk arkadaşı Murteza Koç'a anlatıyor. Koç da Boston'da eğitimini tamamladıktan sonra Amerika'da gözlemlediği ve Türkiye'de hayata geçirmek istediği cafe projesine Harvest'ın çok uygun olduğu görüp bu işe ortak oluyor.

HER YIL DÖRT ŞUBE AÇACAK

Harvest, bir yıldır 1990 doğumlu iki ortağın yönetiminde büyüyor. İlk olarak şirkette kurumsal kimlik üzerine çalışan ortaklar, logoyu yeniliyor ve şube tabelalarını değiştiriyor. Ardından kafelerde tadilat yapılarak kahve tonların kullanıldığı bir dekorasyon uygulanıyor. Şirketin operasyondan sorumlu genel müdürlüğünü de üstlenen Yusuf Kösdağ, "Ülke genelinde hastane ve üniversitelerde şube açmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda bazı AVM'ler ile metro istasyonlarında ve havalimanlarında da olacağız. Yavaş ve istikrarlı büyümek istiyoruz. Hedefimiz her yıl iki hastane ve iki üniversitede şube açmak. Şimdilik şubeleri kendimiz açıyoruz. Ancak yakında franchise vermeye de başlayacağız" diye konuşuyor. (ÖZLEM BAY YILMAZ / EKONOMİST)
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)