BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTurhan'dan Bank Asya açıklaması----

Turhan'dan Bank Asya açıklaması

Turhan'dan Bank Asya açıklaması
15 Eylül 2014 - 12:21 www.finansgundem.com

BIST Yönetim Kurulu Başkanı Turhan, Bank Asya'nın işleme kapatılmasına ilişkin soruları yanıtladı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan,  küresel finansın liderlerini buluşturan "5. İstanbul Finans Zirvesi"nde (IFS) basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bank Asya'nın bugün 1. seanstan itibaren borsada yeniden işleme açılmasına ilişkin soruya Turhan, bu konunun çok hassas olduğunu belirterek, bu konuda yazılı açıklamalarla yetinilmesi gerektiğini kaydetti.

"Hisselerin kapatılmasındaki ana neden ortaklık ve yönetim yapısındaki belirsizlikti, bu ortadan kalktı mı?" şeklindeki soruya Turhan, "Bu konuyla ilgili benim yapacağım farklı bir açıklama yok" cevabını verdi.  

Turhan, Borsa İstanbul'da bir tahtanın bir ay kapalı kalmasının yabancı yatırımcıda tedirginlik yaratıp yaratmayacağına ilişkin soru üzerine ise yatırım ortamının iyileştirilmesinin kendilerinin birinci önceliği olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ama yatırım ortamının iyileştirilmesi hem piyasa ekonomisinin bütün kural ve kurumlarıyla işlemesine bağlı. Düzenleyici ve denetleyici önlemler de piyasa ekonomisinin bütün kurum ve kurallarıyla sağlıklı bir şekilde işlemesini yönetmeye odaklanır. Olaylar hepimizin gözünün önünde cereyan etti. Dolayısıyla benim bu konuyla ilgili fazla bir şey söylemem gereksiz."

"Deutsche Bank ile Citibank'ın sizinle bir teması oldu mu?" sorusunu da Turhan, "Hayır" şeklinde yanıtladı.

Bank Asya tahtasının açılmadan önce Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile görüşülüp görüşülmediğine yönelik soruya Turhan, bütün ilgili kuruluşlarla 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nda borsalara yüklenmiş olan iş birliği, bilgi alışverişi ve teknik destek anlamında görüştüklerini dile getirdi.  

Borsada manipülasyon yapıldığı iddialarına ilişkin soru üzerine ise Turhan, sadece bu hisse ile ilgili değil, bütün hisselerle ilgili sürekli olarak çalıştıklarını, elde ettikleri bulguları Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile paylaştıklarını da sözlerine ekledi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet KARAKAYA15 Eylül 2014 15:53

    Garanti Bankası, Asyabank hissesini a grubu hisse olmasına rağmen internetten satmıyor.''Girdiğiniz bilgilerin bazıları hatalı.seçtiğiniz hisse/varant/sertifika için alış emri verilemediğinden alış için yatırım merkezlerimizle görüşebilirsiniz.'' diye uyarı veriyor.BİST işleme açtı ancak Garanti Bankası işleme açmadı.bu nasıl bankacılık...