BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTekstilbank satış töreninde ünlü isimler----

Tekstilbank satış töreninde ünlü isimler

Tekstilbank satış töreninde ünlü isimler
26 Mayıs 2015 - 15:57 www.finansgundem.com

İş ve siyaset dünyası, 669 milyon TL'lik, ICBC’nin Tekstilbank’ı GSD Holding’den devir alma törenindeydi..

KAYHAN ÖZTÜRK – FINANSGUNDEM.COM
 
Çin ile Türkiye arasında kurulan stratejik ortaklığın ekonomik ilişkilere yansımasının önemli bir  adımı dün akşam Çırağan Sarayı’nda yaşandı. ICBC’nin, Turgut Yılmaz’ın sahibi olduğunu GSD Holding iştiraki Tekstil Bank hisselerini satın almasının resmi duyurusu adeta bir gövde gösterisi gibiydi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ICBC Yönetim Kurulu Başkanı Jiang Jianging, ICBC Tekstilbank Yönetim Kurulu Başkanı Xu Keen, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolusu Gu Jingqi, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Su Gaochao, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin törene katılarak “Çin'den Türkiye'ye tek seferde yapılan en büyük yatırım”a destek verdi. Konuşmalarla birlikte flaşlarla birlikte art arda mesajlar patladı. Ancak, gecenin dikkat çekici isimleri bu kadarla sınırlı değil.   
 


En başta eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, bankasını 669 milyon TL’ye Çinliler’e satan kardeşini bu mühim anda yalnız bırakmayarak, mutluluğunu paylaştı. İş ve siyaset dünyasının iki ünlü kardeşi yan yana gelmesi büyük ilgi çekti. Özel görünteler bununla sınırlı kalmadı; Park Holding’in sahibi ve medya patronu Turgay Ciner, Türkiye’nin kaderini yeniden çizecek dev ihalelerin gözde patronu Limak’ın sahibi Nihat Özdemir, Çırağan’daki törendeydi. Park Holding Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Yüksel ve Ciner Holding CEO’su Kenan Tekdağ da oradaydı. Tosyalı Holding’i Fuat Tosyalı temsil etti. THY CFO’su Coşkun Kılıç, Arkas Holding CFO’su Horas Dumitrescu, Elektrik Üretim A.Ş. EMBU CEO’su Mete Bülgün kurumları adına Çırağan Sarayı’ndaydı.



DOSTLARDAN DESTEK

Peki, Türkiye’nin bu önemli şirketlerinin patron, CEO ve CFO’ları Tekstilbank’ın Çinliler’e resmen satış törenine neden katıldı? “Bu ‘tarihi’ buluşmanın özel bir yanı var mıydı?” sorusunun yanıtı, “Evet, vardı”. Çünkü gecede aynı zamanda Limak, THY, Arkas Holding, EMBA, Park Holding ve Tosyalı Holding’in, Industrial and Commercial Bank of China Tekstil Bankası arasında gerçekleştirilen anlaşmalarının serenomisi de yapıldı. ICBC’nin Türk iş dünyasının önde gelen şirketleriyle yaptığı 6 İşbirliği Niyet Anlaşması’nın kurum yetkilileriyle karşılıklı teslimi gerçekleştirildi. 

Turgay Ciner ise, Park Holding ve Ciner Holding’in ICBC ile imza attığı anlaşmaların teslimine şahitlik yaptığı gibi, sıkı dostu Turgut Yılmaz’ı böyle bir gecede yalnız bırakmak istemedi. Çırağan kulislerinde aynı dakikalarda Ciner şirketleri çalışanınlarının büyük kısmının maaş ödemelerini Tekstilbank’tan aldığı da konuşuluyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)