BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSPK BAŞKANLIĞI İÇİN KİMLERİN ADI GEÇİYOR?----

SPK BAŞKANLIĞI İÇİN KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

SPK BAŞKANLIĞI İÇİN KİMLERİN ADI GEÇİYOR?
10 Mart 2009 - 13:12 www.finansgundem.com

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre SPK başkanlığı için Turan Erol'ün şansı kalmadı. Erol'ün yerine Mehmet Çekinmez'den sonra iki adayın daha ismi geçiyor.

SPK başkanlığı için Akgiray ve Demirörs’ün adı geçiyor Geçen hafta Başkan Turan Erol ve Kurul üyesi Mustafa Korhan’ın görev sürelerinin dolmasına rağmen yerine atama yapılmadığı için Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) işlerin durduğunu yazmıştık. Başkan Turan Erol’un yerine vekil atanmadığı için SPK’da günlük rutin işler bile yapılamaz noktaya gelmiş. Bunun en çarpıcı örneği de geçen hafta içinde gazetelere de yansıyan, Kurum’un haftalık bültenini yayınlayamaması oldu. Bu arada SPK Başkanlığı için kulisler de yoğunlaşmış durumda. Geçen hafta görev süresi uzatılmayan Turan Erol’un şansının azaldığını yazmıştık. Hükümet cephesinde Erol’a sıcak bakılmadığı yolunda bilgiler geliyor. Ankara kulislerinden sızan haberlere göre Erol, hem isminin yıpranması hem de SPK’dan ayrılmalarla yaşanan kan kaybından sorumlu tutulduğu için tercih edilmiyor. Başkanlık için halen Başbakan yardımcısı Nazım Ekren’in danışmanlığını yapan eski Kurul üyelerinden Mehmet Çekinmez’in isminin ön çıktığını yazmıştık. Son bir hafta içinde iki yeni isim daha öne çıkmaya başladı. Bunlardan biri Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Ziraat Yatırım’ın yönetim kurul başkan vekili Dr. Ümran Demirörs. Demiörs’ün kariyerinde Birleşmiş Milletler Uluslararası Ekonomik ve Sosyal İlişkiler Departmanı’nda danışmanlık, New York Merkez Bankası ekonomistliği gibi uluslararası resmi kurumlarının yanı sıra özel yabancı finans kuruluşlardaki deneyimi de var. Bunlardan bazıları; VestcorPartners Grup Yatırım Bankası, Renaissance Hedge Fon, dünyaca ünlü borsa spekülatörü Mark Mobius’un Franklin Templotan Fonu, Gables Yatırım Fonu ve Butik Hedge Fon Yatırım Danışma şirketi. 2007’den beri Başbakanlık Başmüşavirliği’ne getirilen Demirörs, 2008’den itibaren de Ziraat Bankası ve Ziraat Yatırım’ın yönetim kurulunda yer alıyor. SPK başkanlığı için adı geçen bir diğer isim ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Akgiray… Öğretim üyeliğinin yanı sıra işadamı kimliği de olan Akgiray, Türkiye’nin ilk teknoloji marketlerinden Bimeks’in kurucu ortağı. Akgiray, kardeşleriyle birlikte kurduğu Bimeks’in yüzde 49’unu Londra merkezli yatırım fonu RP Capital Group’a satmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)