BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSanko Enerji'de büyük birleşme!----

Sanko Enerji'de büyük birleşme!

Sanko Enerji'de büyük birleşme!
16 Kasım 2015 - 11:33 www.finansgundem.com

Sanko Holding bünyesindeki Sanko Enerji, 6 enerji şirketini çatısı altına aldı

Gaziantepli Konukoğlu Ailesi'nin sahibi olduğu Sanko Holding bünyesindeki Sanko Enerji, enerji piyasasında yenilenebilir enerji üretimiyle bilinen bir şirket. Yakın zamana kadar dördü hidroelektrik, biri de rüzgar olmak üzere beş santrale sahip olan şirketin 512 MW kurulu gücü bulunuyordu. Sanko Enerji, uzun süredir yapımını sürdürdüğü altı santral projesini geçtiğimiz aylarda devreye aldı. Bu projelerin ikisi hidroelektrik, dördü ise rüzgar santrali.
 
Para dergisinin edindiği bilgiye göre, projelerin hayata geçirilmesi için kurulan Ark Enerji, Direnç Enerji, Ersoy Enerji, Gazires Enerji, Hilalres Enerji ve iyon Enerji adlı lisans şirketleri Sanko Rüzgar Enerji çatısı altında birleştirilmiş. Projeler tamamlanıp devreye alındığı için lisans şirketleri tüm yükümlülükleriyle birlikte Sanko Rüzgar Enerji tarafından devralınmış. Enerji sektöründe sıklıkla görülen bu durum Sanko Enerji tarafından da uygulanmış. Devreye alınan altı projeyle beraber Sanko Enerji'nin üretim kapasitesi 630 MW'ye ulaştı. Yıllık elektrik üretimi ise 2 milyar kWh'ye ulaşan firmanın son dönemde jeotermal yatırımları için de hazırlık yaptığını öğrendik. Şirket Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) aldığı lisanslarla Manisa Salihli'de kuyular açmaya başlamış.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)