BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSancak cephesinde Skylife alarmı----

Sancak cephesinde Skylife alarmı

Sancak cephesinde Skylife alarmı
11 Eylül 2014 - 18:54 www.finansgundem.com

Ünlü iş adamı, medyanın yeni büyük patronu Ethem Sancak, THY’nin dergi ihalesine hazırlanıyor…

ESİN GEDİK – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Ethem Sancak’ın medyaya olan ilgisi her geçen gün artıyor. Star Gazetesi’ndeki ortaklığını devrettikten kısa bir süre sonra TMSF’den Türkmedya Grubu’nu satın alan Sancak, Akşam ve Güneş gazeteleri ile Sky360 kanalı ve Alem Dergisi'nin yanı sıra bazı aylık yayınlar ve radyoların da sahibi olmuştu. Kısa bir süre önce de Sancak, ‘ilk göz ağrısı’ olan Star’ın yüzde 50’sini yeniden satın aldı.
 
Şahenk TV'leri Sancak’a mı satacak?
Kulislerde Sancak’ın medya alanındaki yatırımlarını artıracağı bir süredir konuşuluyor. Ne kadarı gerçekleşir şimdilik bir şey söylemek doğru olmaz ama Sancak’ın Ferit Şahenk ile NTV pazarlığı yaptığı biliniyor. Şahenk’in yıl sonuna doğru CNBCe kanalını kapatıp NTV ve NTVSpor’u Sancak’a satacağı söylentiler arasında.
 
Digiturk de hedefte
Ortada bir de Digiturk var. Hala TMSF bünyesindeki kanalın ne zaman satılacağı, kimin talip olduğu konusunda henüz bir netlik yok. Sancak’ın TMSF’den BMC’yi almasının ardından “Çukurova’dan kalan tüm şirketleri Sancak alacak” beklentisi oluştu; Digiturk’ün de yakında aynı grubun bünyesine geçmesi kimse için sürpriz olmayacak.
 
Şimdi hazırlık Skylife için
Ulusal yayınlar, kanalların yanı sıra Sancak Grubu, şu günlerde başka bir ihaleye hazırlanıyor. THY’nin Skylife’ını da grup bünyesine katmak için çalışmalar sürüyor.
THY, 5 yıl önce derginin yayımcısını belirlemek için bir ihale açmış ve Infomag Grubu kazanmıştı. Grubun sözleşmesi yıl sonu itibarıyla bitiyor ve yeniden talip olmadıkları da biliniyor. THY, yeni yayımcısını belirlemek için ihale açtı. Yerli ve yabancı grupların şartname aldığı ihalede Sancak da var. Sancak’ın dışında Sabah Grubu ve LC Waikiki de tanıdık isimler olarak dikkat çekiyor.
 
Akşam’da maket heyecanı
THY, Ağustos ayında şartname alıp ihaleye katılacak gruplardan bu ayın ortasına kadar dergilerini hazırlayıp getirmelerini istedi. Akşam Grubu’nda hemen herkes maket dergi için seferber olmuş durumda. Zira pazartesi günü rakipler maketlerini THY yönetimine sunacak. Ay sonunda da kesin karar verilmiş olacak. Bakalım Sancak bu ihaleden de gülerek çıkacak mı?
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekcı13 Eylül 2014 04:33

    bosverın bıraz da bunlar oyalansın su fanı dunya ıslerı ıle. sonucta herkes olecek

  • Mide bulantisi12 Eylül 2014 01:51

    Kim okur bunlarin medyasini tipe bak sunguye davran medya buraz durustluk ve karizma ister. Bunlar bildigin yagmaya gelmis

  • Çetin ganioğlu11 Eylül 2014 22:34

    Sayın Ethem sancak alnını secdeye koyduğun zaman Allah'tan hiçmiyor utanmasın sende Allah korkusu kalmamış