BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSakıp Sabancı'nın bilinmeyen vasiyeti----

Sakıp Sabancı'nın bilinmeyen vasiyeti

Sakıp Sabancı'nın bilinmeyen vasiyeti
30 Ekim 2014 - 15:50 www.finansgundem.com

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sakıp Sabancı'nın bilinmeyen vasiyetini açıkladı

Arya Kadın Yatırım Platformu'nun ilk projesi "Surgitate"in tanıtımı toplantısında konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Türkiye ancak kadınların ekonomiye eşit katılımını sağlayabilirse 2023 hedeflerini gerçekleştirebilir" dedi

Türkiye'de hızla artan kadın girişimci profilini daha etkili kullanabilmek ve en doğru yatırım modeli ile verimliliğini arttırmak amacıyla kurulan Arya Kadın Yatırım Platformu, ilk yatırımı olan "Surgitate"i, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'nın katıldığı toplantı ile duyurdu.

Güler Sabancı, toplantı kapsamında yaptığı konuşmada, Sabancı Üniversitesi'nin kuruluş çalışmalarına değindi. Kadınlara verdikleri öneme dikkati çeken Sabancı, şunları kaydetti:

"Sakıp Bey bunu vasiyetine de koymuştu"

"Kuruluş çalışmalarımızdan itibaren iş dünyası ile üniversitenin iş birliğini önemsedik. Bir başka ilkimiz; Sakıp Bey vasiyetine de koymuştu bunu, üniversitelerimizden çıkacak öğretim üyelerimizin girişimci fikirlerine destek olacak bir fon kurdu. Buna paralel 2006 yılında yine bir ilki yaptık, o da bir üniversite içinde yeni fikirlere destek olacak 'İnovent' şirketini kurduk. Bu da Türkiye'de bir ilkti. Bütün bu ilkler birbirini destekledi, Türkiye'deki ortam da birbirini destekledi, bugün çok büyük bir memnuniyetle görüyorum ki, bizim öğrencilerimizden şu an öğretim üyemiz olan Özge girişimci olarak Arya Grubu'ndan, Sabancı Grubu'ndan destek alıyor."

Sabancı, bu girişimin örnek olacağını dile getirerek, kadınların çok daha fazla hak ettiği yeri alması gerektiğini söyledi. "Türkiye ancak kadınların eşitliği, kadınların ekonomiye eşit katılımını sağlayabilirse 2023 hedeflerini gerçekleştirebilir, bunu gerçekleştirirse Türkiye istediğimiz Türkiye olur" diyen Sabancı, kadınlara destek olmak için Sabancı çatısı altında yapılan çalışmaları anlattı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)