BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSağlık sektörüne büyük yatırım----

Sağlık sektörüne büyük yatırım

Sağlık sektörüne büyük yatırım
01 Aralık 2015 - 08:56 www.finansgundem.com

Medicana'nın 11'inci hastanesi ise İstanbul'da Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na komşu olacak

Sağlık sektörü özellikle hastaneler tarafından her daim hareketli. Sağlık sektöründe yaşanan, serbestleşmenin ardından özel hastane yatırımları hız kesmiyor.

Bakanlık hastane izinleri konusunda kısıtlama getirse de Türkiye'de özel hastane sayısı 2014 sonu itibariyle 556'ya ulaştı. Bunlardan 163'ü İstanbul'da. Burada da özel hastanelerin daha çok Avrupa Yakası'nda yoğunlaşıyor. Ancak son yıllarda zincir hastanelerin Anadolu Yakası'ndaki yatırımları da artmaya başladı. Türkiye'nin önde gelen hastane zincirlerinden olan Medicana da en son yatırımını İstanbul Anadolu Yakası'nda yapıyor. Dr. Hüseyin Bozkurt'un Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Medicana Sağlık Grubu'nun halen altısı İstanbul'da, dördü Ankara, Samsun, Konya ve Sivas'ta olmak üzere 10 hastanesi bulunuyor.
 
Para Dergisi’nin haberine göre Medicana'nın 11'inci hastanesi ise İstanbul'da Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na komşu olacakmış. Kızıltoprak'daki yeni hastanesinin 2016 yılının eylül ayında açılacağı belirtiliyor. Söz konusu hastane, 110 yataklı bir genel hastane olarak planlanmış. Yatırım tutarı da 40 milyon TL'ymiş.
 
Aslında  bir yıl önce Medicana'nın bu hastanesinin yerinde Ethica Hastaneleri'nin sahibi Murat Akdoğan'ın genel bir hastane açmayı planladığı konuşulmuştu. 20 katlı binada 15 bin metrekare alan üzerinde kurulacak hastanenin bu yıl içinde açılması hedeflenmişti ama bu gerçekleşmedi.

Her iki hastanenin binasını da Dervişoğlu İnşaat yapıyor. Bu firma aynı zamanda hastanenin bina yatırımcısıymış. Son yıllarda hastane yatırımlarında genel trend zaten bu yönde. Bir yatırımcı binayı yapıyor, ardından bir işletmeciye kiraya veriyor. Medicana da benzer bir anlaşma yaparak Dervişoğlu ile el sıkışmış
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)