BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisS&P Türkiye'ye tarafsız davranmadı!----

S&P Türkiye'ye tarafsız davranmadı!

S&P Türkiye'ye tarafsız davranmadı!
25 Kasım 2014 - 06:27 www.finansgundem.com

Gazeteci Abdurrahman Yıldırım, S&P'nin Türkiye değerlendirmesiyle ilgili olarak çarpıcı açıklamada bulundu

Gazeteci Abdurrahman Yıldırım, IMF ve S&P’den gelen açıklamaları CNBC-e ekranında değerlendirdi.

Yıldırım şunları söyledi:  "2013 Mayıs ayında yaşanan olay bir kırılganlıktı. Şimdi Fed faiz artıracak ama kırılganlık henüz yaşanmadı. Kırılganlık olduğu zaman bütün dünya etkilenecek. Türkiye'nin etkilenmesi cari açığından dolayı olacak. S&P Türkiye'yle sorunlu hale geldi. Bakış açışı da sorunlu. Objektif bir rapor hazırladıklarını söyleyemem. Bardağın boş tarafı ne kadardır diye sürekli orayı görmek istemişler. Rapor kendi içinde de çelişiyor. Türkiye'ye yönelik pozitif değişim düşünmedikleri için baştan savma bir rapor olmuş.

24 saat önceden Hazine'ye rapor yollanıyor. Hazine görüş belirtmiş olsaydı bu rapor çıkmazdı. Demek ki diyalog yok. Türkiye ekonomisinde göreli olarak bir iyileşme söz konusu. Kırılganlığı üç sene önce de söylemişlerdi. Tarafsız ve hakkaniyetle hazırlanmış bir rapor değil. Türkiye'nin hakkı da teslim edilmiş değil. Yarın dış kırılganlık gündeme gelirse Türkiye'nin notunu düşürmek isteyecek. Türkiye ile S&P arasında sorun giderilmiş değil. Olaya nasıl olumsuz bakarız diye bir değerlendirme. Ben dikkate almıyorum.

Merkez Bankası'nın bağımsızlığının zedelendiği konusuna hak veririm. Her toplantı öncesinde müdahale edildi. Bağımsızlığına bir gölge düşürdü. "

IMF'NİN RAPORU DİKKATLİ HAZIRLANMAMIŞ

IMF'nin raporu da dikkatli hazırlanmış bir rapor değil. Orada da Hazine'nin düzeltme yapmadığını görüyorum. Babacan geçen aylarda bir yıl Türkiye'nin dış kaynak ihtiyacı 200 milyar doların üzerinde dedi. IMF raporunda buna işaret edildi. Bunda bir azalma yok. Kırılganlık da oradan kaynaklı." Yıldırım, Moody's'ten S&P'ye benzer bir açıklama beklemediğini sözlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)