BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPerakendeciler Türkiye'den çıkıyor----

Perakendeciler Türkiye'den çıkıyor

Perakendeciler Türkiye'den çıkıyor
18 Eylül 2015 - 14:17 www.finansgundem.com

Reuters'in yaptığı analize göre perakende devleri Türkiye operasyonlarını ya küçültüyor ya da ülkeden çıkıyorlar

Beğendik'in Tecso Kipa'nın 10 mağazasının devri bu yılın sonunda tamamlayacak. Tesco gibi büyük zincirlerin yanında uluslararası perakende devleri de Türkiye operasyonlarını ya küçültüyor ya da ülkeden çıkıyorlar. İşte o devler...

Reuters'in analizine göre, uluslararası perakende devleri, yüksek genç nüfus ve artan alım gücünün sunduğu potansiyele güvenerek geldikleri Türkiye'de, diğer pazarlarda alışık olmadıkları güçlü yerel zincirler karşısında düşük marjlarla çalışmak zorunda kalıyor. Bekledikleri kâr rakamlarına ulaşamayan zincirler, çoğu zaman pazardan çıkmak zorunda kalıyorlar.

DİA HEPSİNİ ELDEN ÇIKARDI

Alman Metro Group bünyesindeki Real, Türkiye'deki 12 mağazasını geçen yıl Beğendik'e satmış; İspanyol perakende zinciri Dia da Türkiye'deki iştiraki Diasa'yı 2013 yılında Yıldız Holding'e satıp Türkiye'den çıkmıştı.

CARREFOUR SATTI

Fransız Carrefour ise, uzun süre zarar yazan Türkiye'deki iştiraki Carrefoursa'daki hisselerinin bir kısmını 2013'te Türk ortağı Sabancı Holding'e satarak şirkette azınlık hissedarı konumuna düşmüştü.

DARTY PAZARDAN ÇIKTI

Elektronik perakendesinde ise Fransız Darty ve İngiliz Electroworld Türkiye'deki mağazalarını yerel zincir konumundaki Bimeks'e; ABD'li Best Buy da Türkiye'deki mağazalarını bir başka yerel zincir olan Teknosa'ya satarak pazardan çıkmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru bakış21 Eylül 2015 14:37

    Parakende sektöründe lider olan firmaya bakın . Adam nasıl başarılı ve dünya listelerinde üst sıralarda. Sen başarısız olmuşsun zarar yazmışsın. Kaybeden sensin Türkiye değil !!!