BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPanelduş kapısına kilit vurabilir----

Panelduş kapısına kilit vurabilir

Panelduş kapısına kilit vurabilir
28 Eylül 2014 - 13:14 www.finansgundem.com

Panelduş mali sıkıntıyı aşamayınca çareyi mahkemeye başvurmakta buldu

Türkiye sinemasının “Koca Çınarı” olarak anılan Ömer Lütfi Akad’ın oğlu Mehmet Ömer Akad’ın ortağı olduğu Panelduş mali sıkıntıyı aşamayınca çareyi mahkemeye başvurmakta buldu. İflas erteleme istenen iki şirket hakkında tedbir kararı verildi, kayyım atandı.
 
Hürriyet'in haberine göre, temeli 30 yıl kadar önce, ikisi de mimar olan, M. Ömer Akad ve Ergin Saydam tarafından atılan küvet, duş kabin markası Panelduş’un sahibi iki firma için iflas erteleme talebi Bakırköy 7. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapıldı. Av. Aslı Erdem Karagöz, mahkemeye yaptığı başvuruda Panel Mimari Ürünler sanayi ve Tic. Ltd. Şti. ve PNL İnşaat ve Turizm Sanayi A.Ş. isimli şirketlerin haciz baskısı altında olduklarına işaret etti. Av. Karagöz, borca batık durumda olan şirketlerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için mahkemenin tedbir kararı vermesini istedi.

450 BAYİSİ VAR

Dava başvuru dilekçesinde yer alan bilgilere göre Panelduş markası ile üretim ve satış yapan şirketlerin Türkiye genelinde 450 bayisi bulunuyor. Yurt içinin yanı sıra 40 kadar ülkeye ihracat yapan markanın Yunanistan, İsrail, İran gibi bir çok ülkede de bayilerin olduğu anlatıldı.

ÖDEMELERDE SORUN ÇIKTI

Küvet, duş kabin alanında sektörün lider markası olduğuna işaret edilerek yaşanan sıkıntının temelinde inşaat sektöründe yaşanan gerileme olduğuna vurgu yapıldı. Dilekçede, yapılan satışların tahsilatında yaşanan sorunlar nedeni ile şirketlerin mali dengelerinin bozulduğu anlatıldı. 

ŞİRKETLERE KAYYIM ATANDI

Mahkeme, başvurudan iki hafta sonra her iki şirket için tedbir kararı vererek yapılan hacizlerin durdurulmasını istedi. Mahkeme ayrıca, tedbir kararı öncesi haczedilen malların ise şirket yetkililerin yediemin olarak teslim edilmesini istedi. Mahkeme ayrıca her iki şirket için kayyım atamasında bulundu.

BİLİRKİŞİ RAPORU OLUMLU 

Tedbir kararı sonrası mahkemenin görevlendirdiği 3 kişilik bilirkişi heyeti de hazırladıkları raporu mahkeme sundu. Raporda, sunulan iyileştirme projesinin uygulanabilir olduğu ve bu projenin şirketleri bataklıktan kurtarabileceğine işaret edildi. Panelduş’un iflas erteleme davasının bir sonraki duruşması ise 21 Ekim’de yapılacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)