BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÖzyeğin'in işlerini çocukları yönetiyor----

Özyeğin'in işlerini çocukları yönetiyor

Özyeğin'in işlerini çocukları yönetiyor
07 Temmuz 2014 - 12:24 www.finansgundem.com

Duayen işadamı Hüsnü Özyeğin, artık işlerini kızı Ayşecan ve oğlu Murat ile birlikte yönetiyor

Yapı Kredi’nin genel müdürü olduğu dönemde ani kararla bu görevinden ayrılıp Finansbank’ı kurarak büyük başarılara imza atan duayen işadamı Hüsnü Özyeğin artık işlerini ikinci kuşakla birlikte yönetiyor. Capital Dergisi’ne konuşan Hüsnü Özyeğin oğlu, Murat’ı önce grup dışında çalıştırdığını sonra da Finansbank’ta veznedar olarak işe aldığını anlatıyor. Kızı Ayşecan Özyeğin Oktay ise eğitimini bitirir bitirmez grupta çalışmaya başlamış. Finansbank’ı, Yunanlılara sattıktan sonra dünyanın en zenginleri listesine de giren Özyeğin’in halen yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Fiba Holding, Romanya’dan Çin’e, Rusya’dan Hollanda’ya geniş bir coğrafyada yatırımlara sahip. Yakında sağlık sektörünü giren grubun yeni faaliyet alanları ise madencilik ve gübre olacak. Hüsnü Özyeğin, “Yeni yatırımlar ve yeni sektörlerle büyümeye devam edeceğiz” dedi.Yeni yatırımları hakkında bilgi veren Hüsnü Özyeğin, şunları anlattı: “Büyümeye devam etmek istiyoruz. Türkiye’deki yatırımlara devam ediyoruz. Enerji, perakende, yeni girdiğimiz sağlık alanlarında büyüyeceğiz. Ayrıca liman işinde yeni fırsatları kolluyoruz. Türkiye dışında da liman fırsatlarını kolluyoruz. Çünkü 6-7 yıldır orada çok önemli bir ekip yetiştirdik.”

Küçükken babama hayrandım

İş hayatına atıldığı dönemde, grupta sadece bankacılık faaliyetleri bulunduğunu anlatan Murat Özyeğin, şu bilgileri verdi: “O nedenle ‘Bankacı olur muyuz, olmaz mıyız’ konusunu düşünmemiz gerekiyordu. Holding finanstan oluşuyordu ve karşımızda banka seçeneği bulunuyordu. O dönemde benim babama hayranlığım vardı. Hep kendimi bankacı olmayı planlayarak düşündüm. Başka da bir planım yoktu. Eğitimimden başlamak üzere her şeyi babam planladı. En önemli yönlendirmelerinden biri, ortaokulda yaz okuluna göndermesi oldu.”

Evde iş konuşulmaz

Küçük yaşlarda babasının işine dahil olacağına dair planlar yapmadığını belirten Ayşecan Özyeğin Oktay, şunları anlattı: “Evde çok fazla iş konuşulmazdı. Finansbank hayatımızın bir parçası olsa da annemin benim için farklı arzuları vardı. Benim keyifli bir gençlik yaşamamı, kendimi çok zorlamamamı istedi. Ancak, Hüsnü Bey’in çaktırmadan bizi işe yönlendirmesi, bir şekilde bizi işin içine dahil etti. Gideceğimiz üniversiteden yapacağımız stajlara kadar çeşitli alanlarda çaktırmadan yönlendirdi, önerileriyle hayatımızı etkiledi. Ben ağabeyimin aksine üniversiteden sonra doğrudan işe döndüm.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)