BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMurat Ülker'den manidar mesaj!----

Murat Ülker'den manidar mesaj!

Murat Ülker'den manidar mesaj!
20 Kasım 2014 - 16:52 www.finansgundem.com

Gelişmekte olan ülkeler, gelişmiş ülkelerdeki şirketleri tek tek satın almaya başladı

Uzun yıllar gelişmiş ülkelerdeki çok uluslu şirketler Türkiye, Brezilya gibi gelişmekte olan ülkelerdeki şirketleri satın alıyordu. Ancak bu trend tersine döndü.

Bünyesinde Ülker’i de barındıran Yıldız Holding, dünyaca ünlü çikolata markası Godiva’nın ardından geçtiğimiz günlerde İngiliz bisküvi devi United Biscuits’i de satın aldı.

Gelişmekte olan ülke şirketlerinin radarına son olarak dünyaca ünlü içecek şirketi Coca-Cola takıldı.

Sabah’ın haberine göre Burger King, Heinz gibi gıda devlerinin sahibi Latin Trio olarak bilinen 3 Brezilyalı milyarder, Coca-Cola'nın peşinde. Toplam servetleri 44.5 milyar dolara ulaşan Brezilyalı işadamlarının kurduğu 3G Capital, Coca-Cola için yeni bir fon oluşturdu. 1 milyonluk tirajıyla Brezilya'da yayın yapan en önemli haftalık dergi olan Veja'nın iddialarına göre, ilk olarak 4-5 milyar dolarlık büyüklüğü olacak fonun Coca-Cola'dan ne kadar hisse alacağı ise belirtilmiyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO'luk görevini Türk yönetici Muhtar Kent'in yaptığı Coca-Cola'nın geçen yıl geliri 46 milyar doların üstündeydi. 79.2 milyar dolarla dünyanın en değerli markaları araştırmasında 3'üncü sırada bulunan Coca-Cola'nın 306 bin çalışanı var.

OTOMOTİV ASYAYA DOĞRU...

Otomobil dünyası ise gelişmekte olan ülkelere kaymaya başladı bile. Özellikle Asyalı otomobil üreticileri, Avrupalı ünlü markaları tek tek bünyesine katmaya başladı. İsveçli otomotiv devi Volvo, oldukça çetin bir süreç sonunda Çinli Geely Motors tarafından satın alınmıştı. İngiliz lüks otomobil markası Jaguar ve arazi aracı Land Rover'i üreten Jaguar Land Rover Group da, Hindistanlı dev Tata Motors saflarına katılmıştı. Malzeytalı otomobil üreticisi Proton ise bir dönem oldukça ünlü olan yarıl otomobili Lotus'u almıştı.

ÜLKENİN EN ZENGİNLERİ

3G Capital'nin yanı sıra Budweis'in sahibi ve Anheuser-Busch InBev'in en büyük ortakları olan 3 zengin arasında en dikkat çeken isim Jorge Paulo Lemann. Brezilya'nın en zengin işadamı olan Lemann'ın kişisel serveti 22.7 milyar dolar. Diğer ortakları ise Marcel Herrmann Telles, 11.6 milyar dolarla ülkenin en zengin dördüncü ismi. Diğer ortak Carlos Alberto Sicupura ise 10.2 milyar dolarla Brezilya'nın yedinci en zengin işadamı.

AKDENİZ TÜRK GÖLÜ HALİNE GELİYOR

Türk taşımacılık ve yatçılık şirketleri son yıllarda Avrupa'nın Akdeniz kıyısındaki önemli marina ve limanlarını alarak Akdenizi bir TÜrk Gölü haline getiriyorlar.

MURAT ÜLKER’DEN MANİDAR PAYLAŞIM

Sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, bugün instagram hesabından kendisine edilen “Yerküre” hediyesinin görüntülerini paylaştı. Murat Ülker, videonun yanına “Yerküre, bu da bana verilen hediye! Tersine dönüyor, manidar değil mi?” mesajını yazdı.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Temel25 Kasım 2014 22:01

    bizim toptan ilgilenmeyin Gozde de takas dökümlerine bakın %85 direk kendilerinde kalan %15 de muhtemelen çok azı küçük yatırımcı ve emeklilik fonlarında dikkat edelim

  • ANK24 Kasım 2014 21:09

    Piyasadan gözde tamamen toplanacak ve fiat 50 tl yi bulacak sonra blok satışla kredileri kapatacaklar 2015 ortasında operasyon tamamlanacak sakın gözde'leri elden çıkarmayın

  • doğru söyle 21 Kasım 2014 09:15

    sırıdacağına bizim toptanın haline bak ülkerin reklamında milleti kandıracak cümleler kurmuşsun mutlu etki mutlu olasın niye mutlu etmiyorsun madem göründüğün gibi ol.