BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisLufthansa’nın ucuz havayolu projesinde THY----

Lufthansa’nın ucuz havayolu projesinde THY

Lufthansa’nın ucuz havayolu projesinde THY
21 Temmuz 2014 - 13:14 www.finansgundem.com

Lufthansa yeni projede nasıl hareket edecek? Bu noktada partner olarak Sun Ekspres’in dolayısı ile THY’nin şansı ne olacak?

Türk Hava Yolları (THY) ile dünyanın en büyük havayolu şirketi Lufthansa arasındaki ilişki, herhalde iş dünyasının başka bir sektöründe görülmeyecek cinsten bir grafik izliyor. Hem çok yakın işbirlikleri, hem de çok şaşırtıcı gelişmeleri ortaya koyan bir rekabet söz konusu.

1989’dan bu yana Sun Ekspres’te yüzde 50 ortaklıkları var bu iki şirketin. İki tarafta çok mutlu bu evlilikten.

Yeni işbirlikleri hep gündemde. Öyle ki iki yıl kadar önce Başbakan Erdoğan, Almanya Başbakanı Sayın Merkel’in Lufthansa ile THY’yi ortak işletmeciliğe sokalım teklifine olumlu yanıt verdiğini söyleyebiliyor. Yani siyasetçiler de yakın ilişkiden ve yeni işbirlikçilerden doğacak memnuniyeti dile getiriyor. Ancak örneğin bir süre yürütülen ortak mail uygulaması Lufthansa’nın tek taraflı kararı ile sürpriz bir şekilde kesilebiliyor.

İki dev arasında şimdi yeni bir işbirliği gündeme geldi. Lufthansa CEO’su Carsten Spohr, dünyanın önemli tatil bölgelerinde daha ucuza uçacak bir hava yolu şirketi kurmak için proje geliştirdiklerini açıkladı. Bu konuda THY ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar başlatabilecekleri bir marka için görüşmeler yaptıklarını açıkladı.



Şimdi gözler yeniden iki tarafın üst yönetimine çevrildi. Geçen hafta Lufthansa’nın iki önemli ismi, Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach ve Lufthansa’nın 30 ülkeden sorumlu Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi İletişim Direktörü Aage Dünhaupt ile bir araya geldik. Proje ile ilgili kimi ayrıntıları öğrenme fırsatı yakaladık.

Yaratılacak marka, ABD Las Vegas’tan, Güney Asya’nın tatil bölgelerine kadar hizmet yürütecek. İlk etapta 7 uçak ile başlatılacak. Lufthansa bünyesinden karşılanacak, 767 Boeing veya A 330 Airbus uçakları ağırlıklı kurulacak filo. Uçaklarda first class bulunmayacak, az sayıda business  class koltuk hizmet verecek. Kabin ekibi ekonomik kullanılacak. Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach, projenin 2015 sonu ile 2016’nın başında devreye alınacağını dile getirerek, “Lufthansa tek başına mı, yoksa bir partnerle mi hareket edecek, bu konu yılın sonuna kadar netlik kazanacak” diyor.

Bu noktada partner olarak Sun Ekspres’in dolayısı ile THY’nin şansını öğrenmeye çalışıyoruz. Lufthansa için THY ile Sun Ekspres’te kurduğu ortaklık dünyada tek. Yani Alman devinin başka bir havayolu ile  benzer bir ortaklığı yok. Bu açıdan eğer proje bir ortak ile devam edecek ise THY’nin bu konuda önceliğinin olduğunu belirtelim. (EKONOMİST DERGİSİ)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)