BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKörfez sermayesi 8 Türk şirketinin peşinde----

Körfez sermayesi 8 Türk şirketinin peşinde

Körfez sermayesi 8 Türk şirketinin peşinde
09 Ağustos 2015 - 12:09 www.finansgundem.com

Pazarlık yapan şirketler arasında 600 milyon cirolu bir perakendeci, otomotiv yan sanayi şirketi ile bir de kahve zinciri var.

Türkiye, seçim süreci ve sonrasında dövizde yaşan hareketliliğe rağmen, Körfez fonları için hala önemli bir yatırım merkezi olmaya devam ediyor. Körfez fonları Türkiye’de eğitim, gıda ve perakende zinciri, otomotiv yan sanayi olmak üzere Türkiye’de şu an 8 şirket ile satın alma yapmak için görüşmeler yapıyor. Son aylarda Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmeler göz önüne alındığında kurumsal finansman alanında butik yatırım bankacılığı danışmanlık hizmetleri veren Global Bridging Turkey kurucusu ve yöneticisi Figen Tezcan, Körfez ülkelerinin Türkiye’de satın almalar konusunda daha olumlu düşündüğünü, ekonomik ve siyasi gelişmeler yüzünden yatırımlarını askıya alan bir bakışları olmadığını söyledi.

Türkiye’ye bakışları olumlu
Körfez ülkelerindeki fon yöneticilerinin Türkiye’ye yatırım konusunda Batı ve ABD’li şirketlere göre daha ciddi bir tutum sergilediklerinin de altını çizen Tezcan “Ufak bir ekonomik ve siyasi gelişme olduğunda Batılı fonlar hemen kaygılanmaya başlarken, Körfez fonlarında kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil. Türkiye’de borsa düşüp, dolar çıkınca Batılılar hemen tüyleri diken diken oluyor. Ancak Körfez yatırımcısının algısı kesinlikle böyle değil. O yüzden bizdeki ufak tefek sorunlar onlar için önemli bir durum oluşturmuyor” dedi. Risk algısının Batılı fonlarda Körfez’deki fonlara göre daha az olduğu da kaydeden Tezcan “Körfez’in risk iştahı daha fazla. Herhangi bir ekonomik hareketlenmede bu onları Türkiye’ye yatırım yapmaktan geri adım attırmıyor. Dolarda yaşanan durum ve siyasi atmosfer Körfez yatırımcısını yatırım yapmaktan alı koymuyor” dedi.

Bir kahve zinciri hedefte
GB Turkey olarak hisse satışı yoluyla Türk şirketlerini yabancı sermayeli stratejik veya finansal fonlarla evlendirdiklerini söyleyen Tezcan şu an çoğu Körfez fonları olmak üzere bazı fonların 8 ayrı satın alım işlemi yürüttükleri bilgisini de verdi. Tezcan “Türk perakende sektöründe 600 milyonluk bir ciroya sahip olan bir şirketle Batılı bir fon ilgileniyor. Bunun yanında bir kahve zinciri ile Körfez fonları çok yakından ilgili. Bu satın alma işleminde Körfez ve Batılı olmak üzere 5 fon masada. Otomotiv yan sanayisinde faaliyet gösteren bir şirket ile Kuveytli bir fon ilgileniyor. Eğitim alanında ise Körfez fonları kolej satın alımları da yapıyor. Ayrıca gıda ve perakende Körfez fonlarının en fazla ilgilendikleri sektör” diye konuştu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)