BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKEDS Akademi’ye 4 önemli ödül----

KEDS Akademi’ye 4 önemli ödül

KEDS Akademi’ye 4 önemli ödül
18 Ağustos 2014 - 12:08 www.finansgundem.com

Dünyanın en itibarlı iş dünyası ödülleri Stevie’de üç gümüş ve bir bronz ödül KEDS'e verildi

Dünyanın en başarılı kurumlarını ödüllendirmek amacıyla hayata geçirilen ve bu yıl 11’nci kez verilen Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde kazananlar açıklandı. Türkiye’de enerji konusundaki uzmanlıklarını Kosova’ya taşıyan Limak ve Çalık, ülkedeki genç işsizliğine çözüm sunmayı amaçladıkları KEDS Akademi ile dört ödül birden kazandı. KEDS Akademi, toplamda üç gümüş, bir bronz ödülle dünyanın en saygın ödül organizasyonlarından Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde büyük bir başarı sergiledi.
 
Kosova’da Mayıs 2013’ten itibaren elektrik dağıtım faaliyetlerini yürüten KEDS bünyesinde, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi iş birliğiyle hayata geçirilen KEDS Akademi, Kosovalı gençlere istihdam sağlamak üzere faaliyet gösteriyor. KEDS Akademi, Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde dört ödül kazanmanın yanında Kosova’ya uluslararası ödül getiren ilk program oldu.
 
2014 Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde enerji alanında Yılın Yöneticisi dalında gümüş ödüle KEDS İcra Kurulu Üyesi Mesut Serhat Dinç layık bulundu. Yılın İnsan Kaynakları Takımı dalında Gümüş Stevie, Yılın Halkla İlişkiler Programı dalında Gümüş Stevie ve Avrupa’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı dalında Bronz Stevie Ödülü KEDS’in oldu.
 
Kosova’nın genç işsizliğine çare olacak sosyal yatırım
İşsizlik oranının %30’a yaklaştığı Kosova ekonomisi için büyük önem taşıyan istihdam sorununu çözmeyi hedefleyen KEDS Akademi; Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS), Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Priştina Üniversitesi iş birliğiyle Kosova’da eğitim alanında önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirildi. Kosova ve Türkiye arasında akademik bilgi alışverişi için bir platform görevi üstlenen proje, Dr. Aylin Löle tarafından geliştirildi. KEDS Akademi, 6 ay sürecek ücretsiz programlarla enerji ve elektrik sektörüne nitelikli eleman kazandırmayı ve Kosova’daki genç işsizliğine çözüm bulmayı hedefliyor. Elektrik mühendisliği öğrencilerini ve teknik liselerde ilgili bölümlerde öğrenim gören öğrencileri, enerji sektöründeki kariyerlerine hazırlamayı amaçlayan proje, 1 Şubat 2014’te başladı ve ilk yılında 50 öğrenciyi mezun etti.
 
Programı başarıyla tamamlayan Kosovalı gençler, Boğaziçi Üniversitesi sertifikasıyla birlikte İngiltere’nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexcel tarafından da sertifika aldılar. Ardından KEDS’te 6 ay staj yapma imkanının yanı sıra şirkette çalışma şansına da sahip oldular. KEDS Akademi, yeni eğitim döneminde ikinci yılına başlayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)