BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKayyumdan Kaynak Holding için şok iddialar!----

Kayyumdan Kaynak Holding için şok iddialar!

Kayyumdan Kaynak Holding için şok iddialar!
27 Kasım 2015 - 07:35 www.finansgundem.com

Kaynak Holding'e atanan kayyum İmran Okumuş çok konuşulacak iddialarda bulundu

Geçtiğimiz günlerde kayyum atanan Kaynak Holding'de sır perdesi aralandı. Holding kayyumu İmran Okumuş, SABAH'a önemli açıklamalarda bulundu. İlk incelemelerde 13 tabela şirket tespit ettiklerini hatırlatan Okumuş, "Holding ortakları şirketin merkezini Hollanda'ya taşımışlardı. Kasadaki 11 milyon dolar (30 milyon TL) para, kâr dağılımı adı altında 9 kişiye paylaştırılarak Hollanda'ya gönderilmiş. Şirketin 10 gün ayakta kalabilmesi için plan yapılmış. Ama biz gerekli önlemleri aldık" dedi.

ZARAR VERENE 20 BİN TL

Şirketlerin adres ve isimlerinin sürekli değiştirildiğini, hepsinin zarar ettiğini ama genel müdürleri olduğunu belirten Okumuş, "Bunların hepsi 19-20 bin lira maaş alıyor. Hepsini tek tek tespit edip, önlemlerimizi alıyoruz" dedi.

SERMAYELER ERİTİLMİŞ

Şirkette 7 bin kişi olduğunu vurgulayan Okumuş, "Şirketin ortakları sermaye eritip, düzenli olarak yurtdışına bağış göndermişler. İngiltere'de bulunan bir vakfa toplam 1 milyon dolar bağışta bulunmuşlar. Avrupa ve Asya'da birçok ülkede küçük küçük şirketler açmışlar. Yine Asya'da bir vakfa düzenli olarak her ay 50 bin dolar bağış yapılmış" diye konuştu.

GÜLEN SOYADLI 2 KİŞİ

Okumuş, şöyle devam etti: "Şirketlerde yaptığımız incelemelerde 17 kişi tespit ettik. Ama bu kişilere ulaşamadık. Bunların iki tanesinin soyadı Gülen. Bu kişiler, dışarıdan şirkete danışman ve koordinatör olarak atanmışlar. Hepsinin 10 bin lira maaşı var. Şirketi zarara uğratan bu 17 kişinin istifa etmesini istedik, bize sundular. Sözleşmeleri feshedildi."

YURTDIŞINA KAÇTILAR

Okumuş, şirketin merkezini Hollanda'ya taşıyarak INL Partner PV ismiyle faaliyetlerini devam ettiren İzzet Akyar, Beyhan Nakipoğlu, Naci Tosun, Çetin Hakkı Şaşmaz, Mutlu Şahin, Ahmet Türkcan ve A. Nurettin Uğur'un yurtdışına kaçtıklarını, diğer iki ortak Ali Akbulut ve Muzaffer Durmuşoğlu'nun Türkiye'de olduğunu söyledi. Okumuş, Gülen'in kitaplarının basımı ve yayınını yasakladıklarını, mağazalardakileri de toplattıklarını aktardı.

BİZİM İÇİN VATANİ BİR GÖREV

İmran Okumuş, kendisinin de işadamı olduğunu ve birçok dernekte, kurumda başkanlık yaptığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Biz buraya vatani görev için geldik. Her şirket için verilen maaşlar için de itirazda bulunduk. Atanan bütün arkadaşlarımız savcılığa dilekçe vererek, şirketlerin içlerinin boşaltıldığını ve zarar ettiklerini söyleyerek maaş için verilen şirket sayısının çok olduğunu belirtti. Kaynak Holding bünyesindeki yöneticilere de 'Şirket zarar ediyor. Maaşlarınızın yüzde 50'sini alın' teklifi getirdik. Hiçbiri kabul etmedi." Holdingi denetlemek için değil ayakta tutmak için atandığını belirten Okumuş, "Çalışanlara çayı bile yasaklamışlar. Maaşlara da düzeltme yapacağız" dedi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mayış avcısı01 Aralık 2015 01:23

    vallahi yazıklar olsun. vatani görevmiş. utanmadan vatani görev diyor. bir kere 7 kayyım var ve ilk mahkeme görevlendirmesi ile 105.000 er lira alırken geçen hafta yapılan ek görevlendirmeyle 129.000 er liraya çıktı maaşları. 129.000 * 7= yaklaşık 910.000 aylık maaş eder, sadece 7 kişinin maaşı. çökmenin diğer adı. peki ne tecrübesi vvar bu değerli kayyımların, hangi açıdan şirketleri koruyacak? ayda sadece 7 kişiye neredeyse 1 milyon lira maaş vererek mi korunacak bu işler? şirketleri maaş vs ile eritmekten başka bişey değil bu. üstelik hiç de ciddi tecrübesi olan kimse atanmadı. yazık.

  • murat30 Kasım 2015 17:27

    yaw he he... adam çıkıp da "çöktük" diyecek hali yok.