BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKaramehmet'e Ziraat'ten 1.6 milyar dolar kredi----

Karamehmet'e Ziraat'ten 1.6 milyar dolar kredi

Karamehmet'e Ziraat'ten 1.6 milyar dolar kredi
25 Temmuz 2014 - 19:50 www.finansgundem.com

Çukurova Holding, Alfa'ya yapacağı ödemede gereken 1.6 milyar dolar tutarındaki finansmanı Ziraat Bankası'ndan sağladı

Turkcell hissedarlarından Çukurova Holding, Turkcell'deki paylarını geri almak için Alfa'ya yapacağı ödemede gereken 1.6 milyar dolar tutarındaki finansmanı Ziraat Bankası'ndan sağladı. 

Edinilen bilgiye göre "Çukurova Turkcell'deki hisselerindeki rehini kaldırmak için gereken 1.6 milyar dolar kaynağı Ziraat Bankası'ndan sağladı. Ödeme 31 Temmuz'da yapılacak" dedi. 

Turkcell'in  hissedarı Rus Altimo'dan bir kaynak da Çukurova Holding'in Turkcell'deki paylarını geri alabilmesi için Alfa'ya yapacağı ödeme konusunda gereken finansmanın Ziraat Bankası'ndan sağlanacağını söyledi. 

Altimo'dan bir kaynak, "Çukurova finansmanı Ziraat Bankası'ndan sağlıyor. Ödemenin 1 Ağustos'a kadar yapılmasını bekliyoruz" dedi. 

Çukurova Holding ve Ziraat Bankası konu ile ilgili şu ana kadar bir açıklama yapmadı. 

Turkcell'in hissedarları Altimo (Alfa) ve Çukurova Holding arasında şirketin kontrol hisselerine ilişkin davayı gören İngiltere Yüksek Mahkemesi (Privy Council), Çukurova'nın Turkcell'deki paylarını geri alması için gereken finansmanın şartları konusunda tarafların anlaştığını ve mahkemenin anlaşmayı onayladığını bugün açıklamış, ancak anlaşmanın ticari detaylarını duyurmamıştı. 

Turkcell hisseleri günü yüzde 4.2 primle 13.65 liradan tamamladı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)