BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKara para suçuna yeni önlemler geliyor----

Kara para suçuna yeni önlemler geliyor

Kara para suçuna yeni önlemler geliyor
09 Kasım 2014 - 09:46 www.finansgundem.com

Kara paranı tanımı değişiyor. Kara paranın takibi için 'Mali İstihbarat Birimleri' kurulacak

Hükümet, kara para aklanması ve terörün finansmanı ile ilgili son derece önemli bir sözleşmeyi Meclis'e sevk etti. Sözleşme kapsamında Türkiye, PKK'nın Avrupa ülkelerindeki mal varlıklarına el konulmasını da talep edebilecek.

TBMM'de daha önce BM'nin kara listesinde yer alan isimlerin mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin yasayı kabul etmişti. Sabah gazetesinin haberine göre önceki gün de 2007 yılında imzalanan Suç Gelirlerinin Aklanması, Araştırılması, El Konulması, Müsadere ve Terörizmin Finansmanına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi Meclis'e gönderildi. Sözleşme, kara para aklama ve terörün finansmanı ile ilgili uluslararası işbirliğinin yolunu açıyor. Sözleşme kapsamında Türkiye, PKK'nın Avrupa ülkelerindeki mal varlıklarına el konulması, banka hesaplarının takip edilmesini de talep edebilecek. Sözleşmeye taraf ülkeler de terör örgütleriyle ilgili Türkiye'den benzer taleplerde bulunabilecek. Sözleşmenin kapsamı şöyle:

 TÜM BANKA HESAPLARI İNCELENECEK

 Sözleşme ile getirilen en önemli düzenleme ise banka işlemleri ile ilgili olacak. Talep üzerine, gerçek ya da tüzel kişiler hakkında, bir bankadaki hesabın gerçek hamili ya da yararlanıcısı olup olmadığı, herhangi bir gönderici ve alıcı hesabına ait bilgiler dahil olmak üzere bir ya da birden fazla Banka hesabına, belirli bir dönemde gerçekleştirdiği bankacılık işlemleri ya da bankacılık işlemlerinin izlenmesine ilişkin bilgiler aktarılabilecek. Taraf ülkeler, mali suçlarla mücadele etmek için ulusal düzeyde Mali İstihbarat Birimleri oluşturacak.

 SUÇ KALEMLERİNE YENİSİ EKLENİYOR

Kara para aklama suçu kapsamına girecek suç kalemleri arasında bir organize suç grubuna katılma ve haraç toplama, terörizm, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı, çocuklar dâhil cinsel istismar gibi suçlar bulunuyor. Uyuşturucu, silah, çalıntı ve diğer malların kaçakçılığı, yolsuzluk, rüşvet, dolandırıcılık, parada ve ürünlerde sahtecilik ve korsanlık, çevre suçları, cinayet, ağır bedensel yaralama gibi suçlardan elde edilecek gelirler de aynı kapsam içinde yer alacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32309 Kasım 2014 12:59

    PEKİ YURTDIŞI BAĞLANTILI ŞİRKET ORTAKLIKLARI VE PARAVAN ŞİRKET YADA İŞLETMELERE NEDİYECEKSİNİZ