BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİşadamının tarafı devlettir!----

İşadamının tarafı devlettir!

İşadamının tarafı devlettir!
02 Ekim 2014 - 09:54 www.finansgundem.com

İşadamı Mustafa Boydak, iş dünyasının tarafının devlet olduğunu belirterek, "İşadamları siyasetle uğraşmaz" dedi

42 şirket, 6 milyar 150 milyon TL ciro, 20 bine yakın çalışanla Anadolu sermayesinin önemli isimlerinden biri olan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak Sabah'a önemli açıklamalarda bulundu.

İŞ DÜNYASI SİYASETLE UĞRAŞMAZ

Türkiye'de bir kutuplaşma görüyor musunuz?

Memlekette demokrasi varsa seçimin kazananı ve kaybedeni belli ise herkes yerine oturup işine bakmalıdır. Kazananı tebrik edeceğiz, kaybeden de daha çok çalışacak. İş dünyası olarak biz de işimize bakmalıyız. Siyasetle, ülke idaresiyle uğraşmamalıyız. İşadamı devlet idaresiyle kavga etmez. İş dünyasının bir tarafı olur. Devlet ne diyorsa ona tabi olmak durumundadır.

İSTİKRARA GÜVENİYORUM

Sınırdaki gelişmeler ve seçimler 2015'te ekonomiyi etkiler mi?


11 yılda 9 seçim oldu. İstikrardan taviz verilmedi. Şu anda yeni hükümet rotasını çizdi. Yoluna devam ediyor. 12 yıldır Türkiye gündemini bilen tecrübeli bir cumhurbaşkanımız var. Sınırda yaşanan uluslararası bir sorun. Piyasaya etkisi geçici olur. Ekonomiyi derinden etkilemez. Bizim için önemli olan makro istikrar. Ekonomik ve siyasi istikrara güveniyorum.

Anadolu ve İstanbul sermayesi artık tamamen kalktı mı?

11 yılda Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Anadolu'da da müthiş bir uyanış oldu. Küçük işletmeler artık orta boya çıktı. Bunlar hükümetin teşvik politikaları, ulaştırma ve haberleşme altyapısı, sanayi bölgeleri sayesinde oldu. Cumhurbaşkanımız bunu kendine mesele haline getirdi, başı çekti. Allah razı olsun. Artık Anadolu ve İstanbul sermayesi arasında bir çekişme de yok.

DEVLET DIŞI MEKANİZMA KABUL EDİLEMEZ

Yargıda, emniyette ve ekonomi bürokrasisinde yer alan paralel yapıdan rahatsız oluyor musunuz?


Yargıyı çok bilmiyorum. Ama memlekette devlet idaresinde patron tektir. O da devlettir. Devlet dışında bir mekanizma kabul edilemez.

İşadamlarını kapsayan 25 Aralık operasyonu devletteki mekanizmanın bir operasyonu muydu?

Bakın yasal dayanak dahi olmadan yapılan dinlemeler tasvip edilemez. 25 Aralık'la ilgili de şunu söyleyeyim: Ben Mustafa Latif Topbaş'a kendimden daha fazla güvenirim. Ona ithamlar çok garibime gitti. Gezi olayları ardından gelen 17-25 Aralık operasyonları ülkeye kaybettirdi.

Sizin bu süreçte açıklamalarınız taraf algısı yarattı? Cemaatle ilişkiniz yok mu?

Bugüne kadar benim ne dini ne de siyasi bir açıklamam oldu. Gezi'de hiçbir siyasi twit atmadım. Aydın Doğan buraya Necati Kurmel'i ziyarete, Mustafa Koç da açılışa geldiğinde sanayi odasına geldi. Tüpraş'a vergi incelemesi olduğu dönemde odada bir açıklama yaptık ama siyasi içerikli değildi. Bizi taraf gibi göstermek için algı yarattılar. Ben ekonomi dışında din, iman, siyaset açıklaması yapmam. Siyaset yapacaksam istifa ederim. Gizli kapaklı şeyler benim elbiseme sığmaz.

TÜRKİYE'DE YENİ PARTİYE İHTİYAÇ YOK

Sizi taraf gibi göstermek isteyen paralel medya mı oldu?


Her yıl yapılan vergi incelemesini bazı çevreler kullanmak istedi. Maliye'nin mükellefleri incelemesinden doğal ne olabilir? Bizim için incelenmek övünç meselesi. Grup olarak siyasetle ilgimiz yok. Vatandaştan oy almış bir hükümet öyle darbeyle marbeyle gider algısı çok yanlıştır. Otorite bir tanedir. Biz hükümetin icraatlerine tabiyiz. Önceliğimiz de demokrasi.

Pensilvanya'ya gittiniz mi hiç?

Şahsen hiç gitmedim.

Seçimde yeni bir parti ortaya çıkar mı?

Bence yeni partiye ihtiyaç yok. AK Parti zaten yeni bir parti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)