BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİhsanoğlu Başçı'ya destek verdi----

İhsanoğlu Başçı'ya destek verdi

İhsanoğlu Başçı'ya destek verdi
22 Temmuz 2014 - 15:01 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu hükümetin Merkez Bankası'na olan tutumunu eleştirdi

FİNANSGUNDEM.COM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar Merkez Bankası Erdem Başçı'ya yönelik faiz politikasına dayalı sert eleştirilerde bulunuyorlar. Hükümet ve Merkez Bankası'nın arasındaki bu diyaloga bugün Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu da katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda Merkez Bankası’nın faiz politikasını beğenmediğini belirterek, “Sen dalga mı geçiyorsun? Yükseltirken 5 puan birden yükseltiyorsun, şimdi geliyorsun yarım puan indiriyorsun. Olmaz böyle bir şey” eleştrisinde bulunmuştu.

Erdoğan, faizlerin yüksek olduğunu, bunu söylemesine rağmen Merkez Bankası'nın farklı anlayışın içinde olduğunu belirterek, "Neymiş? Bağımsızmış. Bilecekler ki biz bu millete er veya geç bunun hesabını vereceğiz. Vakti dolar, dolduğu zaman biz gereğini yaparız ayrı mesele ama bu işi çözmek zorundayız" dedi.

ADAMIN AĞZI VAR DİLİ YOK

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu bugün İzmir'de açıklamalarda bulundu. İhsanoğlu, hükümetin Merkez Bankası'na karşı olan tutumunu eleştirdi ve "Faiz diye aleyhte konuşuluyor, merkez bankasının başkanı azarlanıyor, yazık adamın ağzı var dili yok. " dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)