BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGoldman Sachs Jolly'den hisse alacak!----

Goldman Sachs Jolly'den hisse alacak!

Goldman Sachs Jolly'den hisse alacak!
02 Şubat 2016 - 08:14 www.finansgundem.com

856 milyar dolarlık varlığı bulunan yatırım bankası Goldman Sachs, Jolly Tours'la masaya oturdu

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs, Türkiye'de büyüme kararı aldı. Geçen yıl SOCAR Türkiye'den hisse satın alarak enerjiye odaklanan ABD'li şirket, şimdi de turizme yöneldi. Goldman Sachs, Türkiye'nin en büyük tur operatörlerinden Jolly Tours ile işbirliği kararı aldı. Banka, Vardar ailesine ait Club Jolly Turizm ve Ticaret A.Ş.'den hisse alıyor. ABD'li şirket ayrıca Vardar ailesine ait bilişim şirketi Gordion Teknoloji'ye ortak olmak için de masaya oturdu. 

2015'TE YÜZDE 30 BÜYÜDÜ 

Sabah'ın haberine göre, ABD'li şirket, bu iki hisse alımını iştiraki olan ELQ Investor 2 Ltd adlı fon üzerinden gerçekleştirecek. Rekabet Kurumu'nda da yer alan bilgilere göre ABD'li banka, "Planlanan İşlem, Club Jolly Turizm ve Ticaret A.Ş. ve Gordion Teknoloji A.Ş.'nin sermayelerini temsil eden bir kısım payların ELQ lnvestors II Ltd. tarafından devralınması işlemi" için onay talebinde bulundu. 1987 yılında Sinan Vardar tarafından kurulan, dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren Jolly'nin 2 binden fazla çalışanı bulunuyor. Şirket, geçen yılı yüzde 30'un üzerinde büyüme gerçekleştirerek kapatmıştı. Temmuz 2015'te kurulan Gordion Teknoloji A.Ş.'nin ise 500 bin TL sermayesi bulunuyor. Firmanın yönetim kurulu başkanlığı görevini Ahmet Mete Vardar, yardımcılığını da Mert Vardar yürütüyor. 

SOCAR'IN % 13'ÜNE ORTAK 

Türkiye'de geçen yıl yapılan en büyük ikinci hisse alımını gerçekleştiren Goldman Sachs, Azerbaycan menşeli kamu enerji şirketi Socar Turkey'e ortak olmuştu. Goldman Sachs International, Azerbaycan kamu devi State Oil Company of the Azerbaijan Republic'in (SOCAR) şirketi Socar Turkey Enerji A.Ş.'nin yüzde 13'ünü satın almıştı. ABD'li yatırım bankası, bu alım için 1.3 milyar dolar ödemişti. 

DÜNYANIN 88'İNCİ DEĞERLİ ŞİRKETİ

1869 yılında kurulan New York merkezli Goldman Sachs'ın dünya genelinde 34 binden fazla çalışanı bulunuyor. Türkiye'de geçen yıl ofis açan bankanın piyasa değeri ise 86.5 milyar dolar. Forbes tarafından açıklanan "en büyük 2000 şirket" sıralamasında 88'inci en değerli firma olarak yer alan firma, 8.5 milyar dolarlık kâr ile 51'inci oldu. 856 milyar dolarlık varlıkları da Goldman Sachs'ın bu alanda 32'nci sırada yer almasını sağladı. Goldman Sachs'ın geçen yıl cirosu ise 40 milyar doları aştı. Çalışanlarına en çok ücret+prim veren banka olarak bilinen Goldman Sachs, 2014'te Londra'daki kıdemli 121 bankacıya ortalama 4.7 milyon dolar seviyesinde bonus vermişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)